אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית
יצא אותו יהודי לשדות ארם צובא. התקופה היתה תקופת העומר, והנה הוא מוצא לו בשדה אחד, את אותו ירק שקוראים לו היום ״במיה״. הוא הביא את הירק לאשתו בערב שבת עת הכינה את האורז והשעועית המסורתיים. בצר לה, ניסתה אשתו להעשיר את הטעם של הירק, הוסיפה לו עגבניות מרוסקות, תבלינים, רוטב חמוץ־מתוק וקצת שמן. טעמה את יצירתה, והנה זה ערב לחיך. הוסיפה זאת לאורז, והנא זו ארוחה מלכותית.
נושאים קשורים
קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה
קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה
מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009)
הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...
לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה
בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.
לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1
לוּבְיֶה יבשה עם בשר
להורדת המתכון
מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי
בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...
מטעמי יהודי חלבּ לשבועת
מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג
ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין
מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת 1995
ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין
הסיניורים המפורסמים לבית סילוירה
מתוך בטאון "דרכי אר"ץ" גיליון מספר 4 שנת 1988
מי ומי ביהדות חלב
הסיניורים המפורסמים לבית סילוירה
מאמר זה נכתב בשנת 1988 לכן נתונים מסויימים שבו לא...
כך הברחנו יהודים לארץ ישראל מאת חיים ענתבי
מתוך בטאון דרכי אר"ץ גיליון מס' 4 שנת 1988
כך הברחנו יהודים לארץ ישראל
מאת חיים ענתבי
זוהי עדות המובאת, כמעט בכתבה ובלשונה, מפיו של חיים ענתבי,...
שֶייך אליהו מָאמִייֶה
מתוך ביטאון דרכי אר"ץ מס'4 שנת 1988
שֶייך אליהו מָאמִייֶה
מאת *ניסים ככב כהן
שייך אליהו מאמיה דבח היה דמות מוכרת ליהודי חלב בסוף המאה הקודמת. הוא...