More
    Homeאולם הבישול החלביאלמסייה, פודינג עם אגוזים ומי ורדים

    אלמסייה, פודינג עם אגוזים ומי ורדים

    אַלְמַסִייֶה

    פודינג עם אגוזים ומי ורדים

    המעדן הטעים הזה מוגש בדרך כלל באירועים חגיגים כמו כן גם בשבת. נהוג להגיש אותו כמנה קרה אף על פי שיש אנשים שאוהבים לאכול כמנה חמה.

    מצרכים:

    1 כוס עמילן למאכל(קורנפלור)
    6 כוסות מים
    1 כוס סוכר
    מעט מי ורדים
    1 כוס קוקוס טחון
    1 כוס אגוזים קלופים

    אופן הכנה:

    1. מערבבים את כוס העמילן עם כוס וחצי מים ומניחים בצד.

    2. שופכים את 1/2 4 הכוסות שנותרו לסיר ומוסיפים את תערובת העמילן.

    3. מניחים על האש עד אשר התערובת רותחת וזאת תוך כדי בחישה מתמדת.

    4. ברתיחה – מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש עד אשר התערובת נעשית סמיכה ואז מוסיפים את מי הוורדים בוחשים ומשאירים את התערובת למשך 5 דקות נוספות על האש.

    5. מכבים את האש, מוזגים את התערובת לצלוחיות ומפזרים אגוזים וקוקוס.

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

    נושאים קשורים

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    ט”ו בשבט – מנהגי יהודי ארם צובא מאת רב שלמה ענתבי סקא

    להורדת קובץ PDF תודה רבה לרב שלמה ענתבי סקא

    מזימרת אר”ץ אל גדול ונאדר – פיזמון לט”ו בשבט

    *הועתק מהספר שיר ושבחה הלל בזמרה https://pizmonim.com/MP3/65%20Nadaf.mp3 * הפזמון "י אל גדול ונאדר" באדיבות pizmonim.com

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    סלט לבן

    סלט לבן המצרכים:   2 יוגורט דנונה   1 אשל   1 מלפפון חתוך לחתיכות קטנות   מלח   עלי נענע ירוקים או מיובשים   אופן ההכנה: שופכים לצלחת יוגורט ואשל ומערבבים. ...

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג