Home הבישול החלבי

לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

 

לוּבְיֶה יבשה עם בשר

מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי

בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה. היא מוגשת הן במסגרת הסימנים שאומרים לאחר הקידוש (עדוס) – “יהי רצון… שירבו זכויותינו כרוביה” – והן כחלק מן הארוחה עצמה. הלוביה עם אורז נחשבת לאחת המנות המרכזיות והאהובות ביותר של ערב ראש השנה. הילדים תמיד בטוחים שאין כמו הלוביה של אמא או של סבתא בחג הזה.

המצרכים:
1/2 ק"ג בשר חתוך לקוביות
1/2 ק"ג לוביה יבשה
קצת בצל מתוגן
קופסת רסק עגבניות
כפית שום כתוש
קצת אורגן (קצת!!!… ככה היא היתה אומרת)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הלוביה בסיר במיים במשך כל הלילה
  2. למחרת שותפים ומסננים את הלוביה
  3. מתגנים את הבצל בסיר ולאחר מכן מוסיפית את קוביות בשר לתיגון במשך דקות בודדות
  4. מוסיפים את הלוביה, רסק עגבניות, כפית שום כתוש ואת האורגן לסיר
  5. מוסיפים ומכסים במים מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך והלוביה רכה.
  6. מגישים עם אורז

בתאבון

*אנא שלחו לנו את המתכונים של מנות מן המטבח החלבי לדו"אל: office@aleppojews.co.il

Exit mobile version