מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –
נושאים קשורים
קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה
קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה
מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009)
הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...
לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה
בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.
לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1
לוּבְיֶה יבשה עם בשר
להורדת המתכון
מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי
בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...
מטעמי יהודי חלבּ לשבועת
מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג
הנוער העברי בארם צובא בשנים 1945-1936 – מאת אברהם הללי ז"ל
העיר חלב הייתה מכונה בפי תושביה, היהודים והלא־יהודים, בשם ״חלב אש־שהבא״ (השם בערבית), דהיינו: ״חלב הלבנה״, לאמור: חלב, אשר צבעה לבן, ואין יודע מדוע.
ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין
מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת 1995
ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין
אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית
״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית
אגדה
מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...
קבאב בְגַרַז
קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים)
המצרכים:
חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים
חצי קילו בשר אדום טחון דק
אגוזים קצוצים
מלח
פלפל אנגלי (בהאראת)
קינמון
סוכר
אופן ההכנה
לשטוף את הדובדבנים...