לוגו רחב
More
    דף הביתפסחסילאייה

    סילאייה

    סֶילְאִיֶיה

    מצרכים
    1 ק״ג סלק ירוק
    1/2 ק״ג בשר חתוך לקוביות
    קמצוץ מלח ופלפל אנגלי (בְהַארָאת)
    מעט פלפל שחור
    4 ביצים
    4 שיני שום גדולות
    זעתר יבש (אורגנו)
    3 עלי כרפס

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים את עלי הסלק הירוק וקוצצים אותם לחתיכות קטנות, מכניסים אותם לסיר ומאדים אותם עם מעט מים .
    2. מסננים את עלי הסלק ומניחים בצד.
    3. מבשלים את קוביות הבשר שהונחו בסיר אחר וכוסו במים עד אשר הבשר מתבשל ומתרכך, לאחר מכך מוסיפים את הסלק לבשר ומערבבים אותם תוך כדי תיבול ע״י מלח, פלפל אנגלי (בהאראת) ומעט פלפל שחור.
    4. מטגנים עלי כרפס קצוצים בשמן ומוסיפים לתבשיל ,כאשר נותנים לתבשיל לרתוח עד אשר יישארו מחצית מהנוזלים של התבשיל.
    5. מקציפים את 4 הביצים , מוסיפים שום כתוש וזעתר , מערבבים ומוסיפים לסיר התבשיל, נותנים לתבשיל לרתוח שוב ומנמיכים את האש. יש לבחוש מידי פעם עד אשר תערובת הביצים נקרשה ואז לבשל במשך 15 דקות על אש קטנה ולהגיש.

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...