More
    דף הביתהבישול החלביעיג'ה בבתאתה- לביבות תפוחי אדמה

    עיג’ה בבתאתה- לביבות תפוחי אדמה

    עֵיגֶ’ה בְּבַתָאתֶה

    לביבות תפוחי אדמה

    מתכון קל ומהיר להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות, שמו בעיר חלבּ “עֵיגֶ’ה בְּבַתָאתֶה”.
    זו הגרסה החלבּית של הלטקס האשכנזי. בעצם, אלה לביבות קלות להכנה וטעימות שנהגו לאכול אותן כל השנה אבל במיוחד בחנוכה כיוון שהמעדן מטוגן ומסמל את נס פח השמן של חנוכה.

    מצרכים למתכון
    • 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
    • 1 בצל גדול קצוץ דק
    • 5 ביצים
    • 1 כפית בהרט או פלפל אנגלי טחון
    • 1 כפית מלח
    • 1 כוס שמן
    הוראות הכנה
    תחילה נגרד את תפוחי האדמה באופן גס בפומפייה או במעבד מזון ונסחט היטב מנוזלים ע”י מגבת בד.
    לקצוץ את הבצל ולסחוט את הנוזלים נערבב בקערה גדולה את תפ”א והבצל עם שאר מצרכי הלביבות עד לעיסה אחידה.
    מחממים שמן חצי עמוק במחבת על להבה בנונית יוצרים קציצות מהעיסה בגודל שווה (עם ידיים רטובות, הכי קל) ופוחסים אותן לצורת לביבה.
    כמות לביבות למתכון: כ 20- לביבות
    מתגנים כ 3- או 4 דקות משני הצדדים עד להזהבה.
    מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג.

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    מוגן: רשימת המקאמים לתפילות שמונת ימי חנוכה לפי יהודי ארם צובא (חלבּ)

    רשימת המקאמים שבהם יהודי ארם צובא נוהגים להנעים את התפילות לאורך שמונת ימי חנוכה.

    פזמון לחנוכה-“אודך אך טובות גמלת”

    https://pizmonim.com/MP3/odecha%20el%20tobot.mp3 פיזמון זה באדיבות PIZMONIM.COM

    פזמון לחנוכה – “היכלו-היכלו”

    https://pizmonim.com/MP3/274.mp3 פיזמון זה באדיבות PIZMONIM.COM