עֵיגֶ’ה בְּבַתָאתֶה
לביבות תפוחי אדמה
מתכון קל ומהיר להכנת לביבות תפוחי אדמה מטוגנות, שמו בעיר חלבּ “עֵיגֶ’ה בְּבַתָאתֶה”.
זו הגרסה החלבּית של הלטקס האשכנזי. בעצם, אלה לביבות קלות להכנה וטעימות שנהגו לאכול אותן כל השנה אבל במיוחד בחנוכה כיוון שהמעדן מטוגן ומסמל את נס פח השמן של חנוכה.
מצרכים למתכון
• 3 תפוחי אדמה גדולים קלופים
• 1 בצל גדול קצוץ דק
• 5 ביצים
• 1 כפית בהרט או פלפל אנגלי טחון
• 1 כפית מלח
• 1 כוס שמן
הוראות הכנה
תחילה נגרד את תפוחי האדמה באופן גס בפומפייה או במעבד מזון ונסחט היטב מנוזלים ע”י מגבת בד.
לקצוץ את הבצל ולסחוט את הנוזלים נערבב בקערה גדולה את תפ”א והבצל עם שאר מצרכי הלביבות עד לעיסה אחידה.
מחממים שמן חצי עמוק במחבת על להבה בנונית יוצרים קציצות מהעיסה בגודל שווה (עם ידיים רטובות, הכי קל) ופוחסים אותן לצורת לביבה.
כמות לביבות למתכון: כ 20- לביבות
מתגנים כ 3- או 4 דקות משני הצדדים עד להזהבה.
מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת לצלחת הגשה עם נייר סופג.