More

    קבאב בְגַרַז

     

    קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים)

    המצרכים:
    חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים
    חצי קילו בשר אדום טחון דק
    אגוזים קצוצי
    מלח
    פלפל שחור (בהאראת)
    קינמון
    סוכר

    אופן ההכנה

    לשטוף את הדובדבנים היבשים, ולהשרותם בקערה מלאה מים למשך כעשר שעות. לאחר מכן, להוציא מהם את החרצנים. את מי ההשריה לשמור לצורך הבישול.

    אם משתמשים בדובדבנים טריים, אין צורך בהשריה מוקדמת, אך יש להוציא את החרצנים מהם לפני הבישול, ולהוסיף כוס מים בבישול.

    לבשר הטחון (שכאמור טחון דק) מוסיפים את האגוזים הקצוצים, המלח, הפלפל, הבהאראת והקינמון. יש ללוש היטב את העיסה.

    חותכים את העיסה לחתיכות קטנות. מעסים כל חתיכה ביד עד שהופכים אותה לקציצה דקה, בצורת אצבע קבאב, באורך של 5 ס”מ. את האצבעות האלו מסדרים על מגש ואח״כ מטגנים אותן בשמן.

    למי ההשריה שנשמרו בסיר, מוסיפים כעת את הדובדבנים ללא החרצנים. מוסיפים חצי כפית מלח, כשלש כפות סוכר, פלפל, בהאראת וקינמון וכן מעט מן השמן בו טוגנו אצבעות הקבאב. מרתיחים את המים עם התוספות הנ״ל. עם רתיחת חמים, מכניסים לתוכם את אצבעות הקבאב. ממשיכים בהרתחה על אש קטנה. עד שהמים יתאדו, ותשאר מהם כמות של כוס אחת לערך; בכך תמה פעולת בישול הקבאב.

    כעת, לוקחים שלוש־ארבע פיתות. חותכים אותן למעויינים. אותם מסדרים בצלחת חרסינה גדולה. לשפוך את תוכן הסיר על חלקי הפיתות, ולחכות מספר שניות עד שנוזל הבישול ייספג על ידם.

    לאכול מיד בטרם יתקררו הקבאב והפיתות החתוכות.

    בתיאבון.

    נושאים קשורים

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    תמונת חדר האוכל של בית היתומים בחלב.

    תמונת חדר האוכל של בית היתומים בחלב. כפי שהודפסה (כולל ההסבר בשלוש שמת: עברית. ערבית וצרפתית) וחולקה לחניכי הבית — אוסף מנחס ידיד. שים...

    תמונה משפחתית מורד עבאדי ז”ל עם רעיתו ושבעת ילדיו

      תמונה משפחתית משנות העשרים: מורד עבאדי ז"ל עם רעיתו ושבעת ילדיו. סגנון הריהוט, הביגוד והתכשיטים מיצג את יהודי שכונת הג׳מילייה של אז, היא שכונת...

    תמונת חגיגת ״הכנסת ספר תורה״ בבית הכנסת ״בית נשיא״ בעיר חלב (מאלבומו של מר אליהו לוי.)

    חגיגת ״הכנסת ספר תורה״ בבית הכנסת ״בית נשיא״ בעיר חלב (מאלבומו של מר אליהו לוי.)

    מקורו של השם חלב

    מתוך גיליון מס 2 של חוברת דרך אר”ץ שנת 1987 מקורו של השם חלב "הצופה" 20/11/1986 ״דרכי אר"ץ״ - זוהו שמו של בטאון המרכז העולמי ל מורשת...

    ביקורו של מזכ״ל המרכז משה כהן בארגנטינה שנת 1986

    מימין לשמאל: מנשה בר־און, קונסול ישראל בבואנוס־איירס; אברהם עבדי, נציג טרייד דולופמנט בנק בארגנטינה! משה כהן, מזכ״ל המרכז העולמי למורשת אר״ץ, דר׳ ראובן ברכה,...

    What’s Happening 1987

    From No. 2 of the Derech Eretz Booklet in 1987 What's Happening MEETINGS WITH OUR MEMBERS ABROAD Mr. Shlomo Toussia-Cohen, President of the Center, and Mr....

    מה נשמע – חדשות המרכז בשנת 1987

    מתוך גיליון מס 2 של חוברת דרך אר”ץ שנת 1987 מפגשים עם חברים בחו״ל: מר שלמה תוסיה־כהן, (נשיא המרכז ומר משה כהן, המזכ׳׳ל קיימו מספר פגישות...