Home הבישול החלבי

קבאב בְגַרַז

 

קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים)

המצרכים:
חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים
חצי קילו בשר אדום טחון דק
אגוזים קצוצים
מלח
פלפל אנגלי (בהאראת)
קינמון
סוכר

אופן ההכנה

לשטוף את הדובדבנים היבשים, ולהשרותם בקערה מלאה מים למשך כעשר שעות. לאחר מכן, להוציא מהם את החרצנים. את מי ההשריה לשמור לצורך הבישול.

אם משתמשים בדובדבנים טריים, אין צורך בהשריה מוקדמת, אך יש להוציא את החרצנים מהם לפני הבישול, ולהוסיף כוס מים בבישול.

לבשר הטחון (שכאמור טחון דק) מוסיפים את האגוזים הקצוצים, המלח, הפלפל, הבהאראת והקינמון. יש ללוש היטב את העיסה.

חותכים את העיסה לחתיכות קטנות. מעסים כל חתיכה ביד עד שהופכים אותה לקציצה דקה, בצורת אצבע קבאב, באורך של 5 ס”מ. את האצבעות האלו מסדרים על מגש ואח״כ מטגנים אותן בשמן.

למי ההשריה שנשמרו בסיר, מוסיפים כעת את הדובדבנים ללא החרצנים. מוסיפים חצי כפית מלח, כשלש כפות סוכר, פלפל, בהאראת וקינמון וכן מעט מן השמן בו טוגנו אצבעות הקבאב. מרתיחים את המים עם התוספות הנ״ל. עם רתיחת חמים, מכניסים לתוכם את אצבעות הקבאב. ממשיכים בהרתחה על אש קטנה. עד שהמים יתאדו, ותשאר מהם כמות של כוס אחת לערך; בכך תמה פעולת בישול הקבאב.

כעת, לוקחים שלוש־ארבע פיתות. חותכים אותן למעויינים. אותם מסדרים בצלחת חרסינה גדולה. לשפוך את תוכן הסיר על חלקי הפיתות, ולחכות מספר שניות עד שנוזל הבישול ייספג על ידם.

לאכול מיד בטרם יתקררו הקבאב והפיתות החתוכות.

בתיאבון.

Exit mobile version