More
    Homeאולם הבישול החלביאלמסייה, פודינג עם אגוזים ומי ורדים

    אלמסייה, פודינג עם אגוזים ומי ורדים

    אַלְמַסִייֶה

    פודינג עם אגוזים ומי ורדים

    המעדן הטעים הזה מוגש בדרך כלל באירועים חגיגים כמו כן גם בשבת. נהוג להגיש אותו כמנה קרה אף על פי שיש אנשים שאוהבים לאכול כמנה חמה.

    מצרכים:

    1 כוס עמילן למאכל(קורנפלור)
    6 כוסות מים
    1 כוס סוכר
    מעט מי ורדים
    1 כוס קוקוס טחון
    1 כוס אגוזים קלופים

    אופן הכנה:

    1. מערבבים את כוס העמילן עם כוס וחצי מים ומניחים בצד.

    2. שופכים את 1/2 4 הכוסות שנותרו לסיר ומוסיפים את תערובת העמילן.

    3. מניחים על האש עד אשר התערובת רותחת וזאת תוך כדי בחישה מתמדת.

    4. ברתיחה – מנמיכים את האש וממשיכים לבחוש עד אשר התערובת נעשית סמיכה ואז מוסיפים את מי הוורדים בוחשים ומשאירים את התערובת למשך 5 דקות נוספות על האש.

    5. מכבים את האש, מוזגים את התערובת לצלוחיות ומפזרים אגוזים וקוקוס.

    [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

    נושאים קשורים

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים

    ארנביט מיאלי

    ארנביט מיאלי - כרובית מטוגנת