More
    Homeאולם הבישול החלביאֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    עוגיות עם תמרים ואגוזים

    המצרכים:

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    1 כוס סמֶד (סולת)

    250 גרם חמאה או מרגרינה לא מלוחה

    100 גרם אגוזים

    ½ כפית קינמון

    ½ כוס מים

    למלית:

    ½ ק”ג תמרים מג’הול ללא חרצנים

    חצי כוס מים

    3 כפות סוכר אבקת אפיה

    100 גרם אגוזים

    ½ כפית קינמון

    הוראות הכנה:

    1. הכנת המלית: מניחים את כל התמרים בסיר, מוסיפים סוכר ומים ומבשלים על אש

    קטנה עד שנוצרת עיסה.

    1. הכנת הבצק: מניחים בקערה קמח, חמאהאו מרגרינה ומלח ומערבבים היטב. אחר

    מוסיפים מים ולשים עד שנוצר בצק חלק.

    3.מחלקים את הבצק לכדורים גדולים, ומרדדים לעלים דקים. צרים עיגולים של 5

    ס”מ מעלי הבצק בעזרת כוס.

    4.מניחים מעט מלית במרכזו של כל עיגול בצק, סוגרים ומקפלים את קצות העיגול זה

    לעבר זה בצורת סהרון.

    5.אופים בתנור על 160 מעלות עד להזהבה. חשוב שהחלק העליון יהיה בהיר. סמוך

    להגשה מפזרים על העוגיות אבקת סוכר.

    הערות:

    מומלץ לערבב 100 גרם אגוזים טחונים וקינמון, ולזרות מעל לכל סהרון.

    נושאים קשורים

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    ארנביט מיאלי

    ארנביט מיאלי - כרובית מטוגנת

    קִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה

    קִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה - בשר טחון ובורגול (פשטידה)