Home אולם הבישול החלבי אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

עוגיות עם תמרים ואגוזים

המצרכים:

לבצק:

2 כוסות קמח

1 כוס סמֶד (סולת)

250 גרם חמאה או מרגרינה לא מלוחה

100 גרם אגוזים

½ כפית קינמון

½ כוס מים

למלית:

½ ק”ג תמרים מג’הול ללא חרצנים

חצי כוס מים

3 כפות סוכר אבקת אפיה

100 גרם אגוזים

½ כפית קינמון

הוראות הכנה:

  1. הכנת המלית: מניחים את כל התמרים בסיר, מוסיפים סוכר ומים ומבשלים על אש

קטנה עד שנוצרת עיסה.

  1. הכנת הבצק: מניחים בקערה קמח, חמאהאו מרגרינה ומלח ומערבבים היטב. אחר

מוסיפים מים ולשים עד שנוצר בצק חלק.

3.מחלקים את הבצק לכדורים גדולים, ומרדדים לעלים דקים. צרים עיגולים של 5

ס”מ מעלי הבצק בעזרת כוס.

4.מניחים מעט מלית במרכזו של כל עיגול בצק, סוגרים ומקפלים את קצות העיגול זה

לעבר זה בצורת סהרון.

5.אופים בתנור על 160 מעלות עד להזהבה. חשוב שהחלק העליון יהיה בהיר. סמוך

להגשה מפזרים על העוגיות אבקת סוכר.

הערות:

מומלץ לערבב 100 גרם אגוזים טחונים וקינמון, ולזרות מעל לכל סהרון.

Exit mobile version