More
    Homeפסחחרוסת בסגנון חלבי

    חרוסת בסגנון חלבי

    חרוסת בסגנון חלבי (תמרים)

    חֲרוֹסֶת, הנמצאת בקערת ליל הסדר, היא מטבל מתוק שבו מטבילים את המרור הנאכל בליל הסדר.

    הרכב החרוסת משתנה מעדה לעדה, אך נהוג לרוב להכין את החרוסת מפירות. כאן המתכון של חרוסת כמנהג יהודי ארם צובא – חלב

    המצרכים:
    1 חבילת תמרים מגולענים
    4 כפות סוכר
    3 כפות יין
    100 גרם אגוזים קצוצים
    1 כוס מים

    אופן ההכנה:
    1. מניחים את התמרים ו- ½ כוס מים בסיר ומבשלים.
    2. מניחים אותם במסננת, שוטפים ומסננים את הקליפות.
    3. מניחים בסיר את התמרים, 4 כפות סוכר ו- ½ כוס מים. מבשלים על אש קטנה עד שהריבה מסמיכה. בסוף הבישול מוסיפים יין ואגוזים קצוצים.
    4. מגישים במנה אישית לכל סועד.

    *אנא שלחו לנו את המתכונים של מנות מן המטבח החלבי לדו”אל:  office@aleppojews.co.il

    נושאים קשורים

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...