Home אולם הבישול החלבי לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

לוּבְיֶה יבשה עם בשר

להורדת המתכון

מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח”ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז”ל את סודות המטבח החלבי

בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב “ראשנה”. גם כחלק מהסימנים (יהי רצון…שירבו זכויותנו כרוביה) שעושים לאחר הקידוש (עדוס) שלפני הארוחה וגם בארוחה עצמה. הלוּבְיֶה עם אורז זו אחת המנות העיקריות המאפיינות את ארוחת ערב ראש השנה. הילדים משוכנעים שאין כמו הלוביה של אמא או של סבתה בראש השנה.

המצרכים:
1/2 ק”ג בשר חתוך לקוביות
1/2 ק”ג לוביה יבשה
קצת בצל מתוגן
קופסת רסק עגבניות
כפית שום כתוש
קצת אורגן (קצת!!!… ככה היא היתה אומרת)

אופן ההכנה:

  1. מניחים את הלוביה בסיר במיים במשך כל הלילה
  2. למחרת שותפים ומסננים את הלוביה
  3. מתגנים את הבצל בסיר ולאחר מכן מוסיפית את קוביות בשר לתיגון במשך דקות בודדות
  4. מוסיפים את הלוביה, רסק עגבניות, כפית שום כתוש ואת האורגן לסיר
  5. מוסיפים ומכסים במים מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך והלוביה רכה.
  6. מגישים עם אורז

בתאבון

*אנא שלחו לנו את המתכונים של מנות מן המטבח החלבי לדו”אל: ojel@aleppojews.co.il

Exit mobile version