Home אולם הבישול החלבי מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז)

החומרים הדרושים:

1 קילוגרם שקדים

2 קילוגרם סוכר

תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר)

אופן ההכנה:

רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים, מחממים את המים עד רתיחתם ומסננים את השקדים מהמים. מקלפים אותם מהקליפות. שמים במערבל את השקדים עם מעט סוכר ומים, וטוחנים. את שארית הסוכר מחממים עם 5 כוסות מים עד רתיחת המים; וברגע רתיחתם, שמים את השקדים הטחונים, ומניחים למים לרתוח עוד מעט. בכך נוצר סירופ (זהירות! לשים לב שהסירופ לא יגלוש).

נותנים לסירופ להתקרר, מוסיפים את מי הפרחים. מקררים, מוסיפים מים לדילול הסירופ, ולאחר מכן מערבבים כמה דקות בבלנדר. מוזגים בכוסות ומגישים קר.

Exit mobile version