More
    Homeאולם הבישול החלביסליאה, חיטה מבושלת

    סליאה, חיטה מבושלת

    סְלִיאַה

    (חיטה מבושלת)

    מאכל זה הוא אופייני לחג ט”ו בשבט: עִיד אֶל זַ’אר (קיצור של השם) עִיד אֶל אָסְגַ’אר. התבשיל הוא מתוק וטעים המבוסס על גרגרי חיטה מתובלים במי ורדים וקינמון המוגש אגוזי מלך.

    מצרכים:

    1/2 ק”ג חיטה קלופה
    מעט סוכר וקינמון
    1/4 ק״ג אגוזים
    מעט מי ורדים

    אופן ההכנה:

    1. בוררים את החיטה, מניחים בסיר ומוסיפים מים עד אשר יכסו את החיטה. לאחר מכך מבשלים עד שהחיטה נעשית רכה ומוסיפים את מי הוורדים.

    2. יוצקים את החיטה למספר צלוחיות ומוסיפים קינמון, סוכר, אגוזים מערבבים ומגישים.

    נושאים קשורים

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים

    ארנביט מיאלי

    ארנביט מיאלי - כרובית מטוגנת