Home אולם הבישול החלבי סליאה, חיטה מבושלת

סליאה, חיטה מבושלת

סְלִיאַה

(חיטה מבושלת)

מאכל זה הוא אופייני לחג ט”ו בשבט: עִיד אֶל זַ’אר (קיצור של השם) עִיד אֶל אָסְגַ’אר. התבשיל הוא מתוק וטעים המבוסס על גרגרי חיטה מתובלים במי ורדים וקינמון המוגש אגוזי מלך.

מצרכים:

1/2 ק”ג חיטה קלופה
מעט סוכר וקינמון
1/4 ק״ג אגוזים
מעט מי ורדים

אופן ההכנה:

1. בוררים את החיטה, מניחים בסיר ומוסיפים מים עד אשר יכסו את החיטה. לאחר מכך מבשלים עד שהחיטה נעשית רכה ומוסיפים את מי הוורדים.

2. יוצקים את החיטה למספר צלוחיות ומוסיפים קינמון, סוכר, אגוזים מערבבים ומגישים.

Exit mobile version