סמבוסק
סַמְבוּסֵק בְגִ’יבְנֶה
כיסנים ממולאים בגבינה
הסמבוסק הוא אחד המאפים הפופולריים ביותר בתוך בתי החלביים. מוגש בדרך כלל לאורחים, או עם התה באמצע היום.
ככל שהבצק סביב המילוי דק יותר כך ייטב. מן הכיסן שופעים ניחוחות של חמאה, והבסיס שלו מעט שחום. על מילוי הגבינה להיות קל ואוורירי ולמלא את כל חלל הבצק.
כמעט בכל בית חלבי יש תמיד כמות סמבוסקים במקפיא במקרה של אורחי פתע או בשביל הילדים לבית הספר.
בצק:
2 כוסות קמח רגיל 1 כוס סמד (סולת)
250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
קמצוץ מלח
מילוי:
250 נרם גבינה קשה, מגוררת (פרמזן)
250 נרם גבינה צהובה, מגוררת (פרמזן)
2 ביצים
2 כפות זרעי שומשום
הכנת הבצק:
מערבבים היטב את הקמח חמאה, סולת והמלח ומוסיפים 1/2 כוס מים חמים בהדרגה כך שהבצק יספוג את החמאה טוב יותר. ומכסים ומניחים בצד כ1/2 שעה
הכנת מילוי:
מערבבים את הגבינה עם הביצים
יוצרים כדורי בצק בגודל אגוז ומשטיחים כל כדור בקוטר 5 ס”מ ומניחים כפית אחת של מילוי במרכז.
צובטים את שולי הבצק לסגירה בצורה הידועה. (כאן ניתן להקפיא)
מניחים את המאפים על תבנית אפייה (ללא שמן) צובעים עם ביצה, מפזרים זרעי שומשום על כל אחד, ואופים במשך 15 דקות בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות
כמות 50 כיסונים