Home אולם הבישול החלבי קִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה

קִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה

קִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה

בשר טחון ובורגול (פשטידה)

המצרכים למילוי הנקרא ע”י יהודי חלב “תֵדְבִילֶה”

½ ק”ג בשר טחון

½ ק”ג בורגול טחון דק

1 בצל קצוץ

מלח

בהרט טחון

כמון

פלפל שחור

שמן לטיגון

50 גרם צנוברים

הוראות הכנת ה”תֵדְבִילֶה” (המילוי של הפשטידה)

מטגנים את הבצל קצוץ עד שמתרכך ומוסיפים את הצנוברים.

לאחר דקה מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן על להבה גבוהה תוך ערבוב מתמיד במזלג עד שהנוזלים נספגים וכשהבשר מחליף את צבעו לחום.

מוסיפים את הצנוברים הבהרט טחון והמלח ומניחים את המילוי להתקרר חצי שעה.

הוראות הכנת הבצק כמעטפת למילוי

מניחים בקערה בורגול, מלח, כמון ו 2- כפות שמן, מערבבים, ויוצרים בצק.

4מחלקים את הבצק לשני חלקים. מניחים בתבנית משומנת מחצית מהבצק ומהדקים היטב. מניחים על הבצק את התדבילה (היינו מילוי בשר המבושל), ואחר כך מניחים את שכבת הבצק השנייה. אופים בתנור ולאחר מכן חותכים לריבועים ועל כל ריבוע מניחים חתיכה קטנה של מרגרינה או שמן. אופים עד להזהבה.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר בלויית פלחי לימון.

Exit mobile version