לוגו רחב
More
    דף הביתהבישול החלביקַרָאבִיג' עִם נַאטֶף

    קַרָאבִיג' עִם נַאטֶף

    קַרָאבִיג'

    מאפה ממולא פיסטוקים בציפוי ממרח הנקרא "נַאטֶף"

     

    המצרכים:

    למילוי:

    500 גרם פיסטוק חלבי קלוי וטחון

    2 כפות אבקת סוכר

    ½ כפית כפית מי הדרים (מזהר)

    כף חמאה או מרגרינה מומסת

    לממרח "נאטף":

    3 כוסות סוכר

    3 חלבונים

    ½ כפית מיץ לימון טרי

    ½ כפית תמצית וניל או ½ כפית מי ורדים

    לבצק:

    2 כוסות סמד (סולת)

    4 כוסות קמח חיטה רגיל

    200 גרם חמאה לא מלוחה או מרגרינה

    ½ כפית מי ורדים או מי פרחים(אופציונלי)

    הוראות הכנה:

    מילוי: מערבבים בקערה את הפיסטוקים הטחונים, חמאה או מרגרינה מומסת, אבקת סוכר וחצי כפית מי ההדרים.

    ה"נאטף": מערבבים את הסוכר, כוס מים ו ½ כפית מיץ לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים כשבע דקות עד שהתערובת הופכת לסירופ. מקציפים את החלבונים במיקסר

    חשמלי ומכניסים את סירופ הסוכר בזרם דק ובאיטיות רבה לתוך קציפת החלבונים תוך כדי ערבוב במיקסר עד שנוצר קצץ יציב וסמיך. מוסיפים תמצית וניל.

    בצק: מערבבים את הסמד, הקמח הלבן, החמאה, ½ כוס מים ו ½ כפית מי ההדרים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות.

    יוצרים מן הבצק כדורים בגודל אגוז וממלאים אותם ב ¾ כפית מילוי וסוגרים.

    אופים את העוגיות בחום של 220 מעלות למשך 15 דקות (עד להזהבה). חשוב שהחלק העליון יישאר בהיר. לאחר מכן מניחים את העוגיות שיתקררו.

    מורחים על העוגיות את ממרח הנאטף ולקישוט מפזרים מעט פיסטוק טחון עליהן.

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)