More
    Homeאולם הבישול החלביקַרָאבִיג' עִם נַאטֶף

    קַרָאבִיג’ עִם נַאטֶף

    קַרָאבִיג’

    מאפה ממולא פיסטוקים בציפוי ממרח הנקרא “נַאטֶף”

     

    המצרכים:

    למילוי:

    500 גרם פיסטוק חלבי קלוי וטחון

    2 כפות אבקת סוכר

    ½ כפית כפית מי הדרים (מזהר)

    כף חמאה או מרגרינה מומסת

    לממרח “נאטף”:

    3 כוסות סוכר

    3 חלבונים

    ½ כפית מיץ לימון טרי

    ½ כפית תמצית וניל או ½ כפית מי ורדים

    לבצק:

    2 כוסות סמד (סולת)

    4 כוסות קמח חיטה רגיל

    200 גרם חמאה לא מלוחה או מרגרינה

    ½ כפית מי ורדים או מי פרחים(אופציונלי)

    הוראות הכנה:

    מילוי: מערבבים בקערה את הפיסטוקים הטחונים, חמאה או מרגרינה מומסת, אבקת סוכר וחצי כפית מי ההדרים.

    ה”נאטף”: מערבבים את הסוכר, כוס מים ו ½ כפית מיץ לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים כשבע דקות עד שהתערובת הופכת לסירופ. מקציפים את החלבונים במיקסר

    חשמלי ומכניסים את סירופ הסוכר בזרם דק ובאיטיות רבה לתוך קציפת החלבונים תוך כדי ערבוב במיקסר עד שנוצר קצץ יציב וסמיך. מוסיפים תמצית וניל.

    בצק: מערבבים את הסמד, הקמח הלבן, החמאה, ½ כוס מים ו ½ כפית מי ההדרים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות.

    יוצרים מן הבצק כדורים בגודל אגוז וממלאים אותם ב ¾ כפית מילוי וסוגרים.

    אופים את העוגיות בחום של 220 מעלות למשך 15 דקות (עד להזהבה). חשוב שהחלק העליון יישאר בהיר. לאחר מכן מניחים את העוגיות שיתקררו.

    מורחים על העוגיות את ממרח הנאטף ולקישוט מפזרים מעט פיסטוק טחון עליהן.

    נושאים קשורים

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים

    ארנביט מיאלי

    ארנביט מיאלי - כרובית מטוגנת