More
    דף הביתהבישול החלביאֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    עוגיות עם תמרים ואגוזים

    המצרכים:

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    1 כוס סמֶד (סולת)

    250 גרם חמאה או מרגרינה לא מלוחה

    100 גרם אגוזים

    ½ כפית קינמון

    ½ כוס מים

    למלית:

    ½ ק”ג תמרים מג’הול ללא חרצנים

    חצי כוס מים

    3 כפות סוכר אבקת אפיה

    100 גרם אגוזים

    ½ כפית קינמון

    הוראות הכנה:

    1. הכנת המלית: מניחים את כל התמרים בסיר, מוסיפים סוכר ומים ומבשלים על אש

    קטנה עד שנוצרת עיסה.

    1. הכנת הבצק: מניחים בקערה קמח, חמאהאו מרגרינה ומלח ומערבבים היטב. אחר

    מוסיפים מים ולשים עד שנוצר בצק חלק.

    3.מחלקים את הבצק לכדורים גדולים, ומרדדים לעלים דקים. צרים עיגולים של 5

    ס”מ מעלי הבצק בעזרת כוס.

    4.מניחים מעט מלית במרכזו של כל עיגול בצק, סוגרים ומקפלים את קצות העיגול זה

    לעבר זה בצורת סהרון.

    5.אופים בתנור על 160 מעלות עד להזהבה. חשוב שהחלק העליון יהיה בהיר. סמוך

    להגשה מפזרים על העוגיות אבקת סוכר.

    הערות:

    מומלץ לערבב 100 גרם אגוזים טחונים וקינמון, ולזרות מעל לכל סהרון.

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    חוברת פורים, ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר

    לַיְּהוּדִ֕ים הָֽיְתָ֥ה אוֹרָ֖ה וְשִׂמְחָ֑ה וְשָׂשֹׂ֖ן וִיקָֽר: (מגילת אסתר ח׳ ט״ז) המרכז העולמי למורשת יהדות אר"ץ (חלבּ) ...

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית?

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית? מאת מנחם ידיד ז"ל לחץ להורדת המסמך בPDF במקור, מגילת אסתר נכתבה ונאמרה בלשון הקודש, אך יהדות ארם צובא וחכמיה...