More
    דף הביתהבישול החלביקַרָאבִיג' עִם נַאטֶף

    קַרָאבִיג’ עִם נַאטֶף

    קַרָאבִיג’

    מאפה ממולא פיסטוקים בציפוי ממרח הנקרא “נַאטֶף”

     

    המצרכים:

    למילוי:

    500 גרם פיסטוק חלבי קלוי וטחון

    2 כפות אבקת סוכר

    ½ כפית כפית מי הדרים (מזהר)

    כף חמאה או מרגרינה מומסת

    לממרח “נאטף”:

    3 כוסות סוכר

    3 חלבונים

    ½ כפית מיץ לימון טרי

    ½ כפית תמצית וניל או ½ כפית מי ורדים

    לבצק:

    2 כוסות סמד (סולת)

    4 כוסות קמח חיטה רגיל

    200 גרם חמאה לא מלוחה או מרגרינה

    ½ כפית מי ורדים או מי פרחים(אופציונלי)

    הוראות הכנה:

    מילוי: מערבבים בקערה את הפיסטוקים הטחונים, חמאה או מרגרינה מומסת, אבקת סוכר וחצי כפית מי ההדרים.

    ה”נאטף”: מערבבים את הסוכר, כוס מים ו ½ כפית מיץ לימון. מביאים לרתיחה ומבשלים כשבע דקות עד שהתערובת הופכת לסירופ. מקציפים את החלבונים במיקסר

    חשמלי ומכניסים את סירופ הסוכר בזרם דק ובאיטיות רבה לתוך קציפת החלבונים תוך כדי ערבוב במיקסר עד שנוצר קצץ יציב וסמיך. מוסיפים תמצית וניל.

    בצק: מערבבים את הסמד, הקמח הלבן, החמאה, ½ כוס מים ו ½ כפית מי ההדרים ולשים היטב עד לקבלת בצק אחיד. מכסים ומניחים את הבצק למנוחה של 10 דקות.

    יוצרים מן הבצק כדורים בגודל אגוז וממלאים אותם ב ¾ כפית מילוי וסוגרים.

    אופים את העוגיות בחום של 220 מעלות למשך 15 דקות (עד להזהבה). חשוב שהחלק העליון יישאר בהיר. לאחר מכן מניחים את העוגיות שיתקררו.

    מורחים על העוגיות את ממרח הנאטף ולקישוט מפזרים מעט פיסטוק טחון עליהן.

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    חוברת פורים, ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר

    לַיְּהוּדִ֕ים הָֽיְתָ֥ה אוֹרָ֖ה וְשִׂמְחָ֑ה וְשָׂשֹׂ֖ן וִיקָֽר: (מגילת אסתר ח׳ ט״ז) המרכז העולמי למורשת יהדות אר"ץ (חלבּ) ...

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית?

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית? מאת מנחם ידיד ז"ל לחץ להורדת המסמך בPDF במקור, מגילת אסתר נכתבה ונאמרה בלשון הקודש, אך יהדות ארם צובא וחכמיה...