מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –
נושאים קשורים
ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין
מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת 1995
ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין
לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה
לוּבְיֶה יבשה עם בשר
להורדת המתכון
מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי
בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...
אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית
״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית
אגדה
מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...
קבאב בְגַרַז
קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים)
המצרכים:
חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים
חצי קילו בשר אדום טחון דק
אגוזים קצוצי
מלח
פלפל שחור (בהאראת)
קינמון
סוכר
אופן ההכנה
לשטוף את הדובדבנים...
קיבה חאמדה
קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ
אדל שמי (זעפרני)
מצרכים לכופתאות:
רבע קילו אורז טחון
חצי קילו בשר טחון
כרפס קצוץ
אגוזים קצוצים
מלח
פלפל שחור
בהאראת
קינמון
מצרכים למרק החמוץ (חאמוד)
קוביות...
עלי אר”ץ -מתוך חוברת דרכי אר”ץ – מס’ 1 שנת 1986
עלי אר"ץ
מתוך חוברת דרכי אר"ץ - מס' 1 שנת 1986
בכל גלייו מ״דרכי אר״ץ״ נסקור בתמציתיות ארבעה עד חמישה ספרים מספרית המרכז ושענינם יהדות ארם...
איך נפלו גיבורים – עזרא נצר הי”ד
עזרא נצר, הי״ד
עזרא נצר, הי״ד - במדים צבאיים. התמונה נמצאה בכיסו, לאחר מותו, מוכתמת בדמו (כתמי הדם מופיעים בבירור על הצילום). נמסרה למרכז ע״י...