לוגו רחב
More

    קבאב בְגַרַז

     

    קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים)

    המצרכים:
    חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים
    חצי קילו בשר אדום טחון דק
    אגוזים קצוצים
    מלח
    פלפל אנגלי (בהאראת)
    קינמון
    סוכר

    אופן ההכנה

    לשטוף את הדובדבנים היבשים, ולהשרותם בקערה מלאה מים למשך כעשר שעות. לאחר מכן, להוציא מהם את החרצנים. את מי ההשריה לשמור לצורך הבישול.

    אם משתמשים בדובדבנים טריים, אין צורך בהשריה מוקדמת, אך יש להוציא את החרצנים מהם לפני הבישול, ולהוסיף כוס מים בבישול.

    לבשר הטחון (שכאמור טחון דק) מוסיפים את האגוזים הקצוצים, המלח, הפלפל, הבהאראת והקינמון. יש ללוש היטב את העיסה.

    חותכים את העיסה לחתיכות קטנות. מעסים כל חתיכה ביד עד שהופכים אותה לקציצה דקה, בצורת אצבע קבאב, באורך של 5 ס"מ. את האצבעות האלו מסדרים על מגש ואח״כ מטגנים אותן בשמן.

    למי ההשריה שנשמרו בסיר, מוסיפים כעת את הדובדבנים ללא החרצנים. מוסיפים חצי כפית מלח, כשלש כפות סוכר, פלפל, בהאראת וקינמון וכן מעט מן השמן בו טוגנו אצבעות הקבאב. מרתיחים את המים עם התוספות הנ״ל. עם רתיחת חמים, מכניסים לתוכם את אצבעות הקבאב. ממשיכים בהרתחה על אש קטנה. עד שהמים יתאדו, ותשאר מהם כמות של כוס אחת לערך; בכך תמה פעולת בישול הקבאב.

    כעת, לוקחים שלוש־ארבע פיתות. חותכים אותן למעויינים. אותם מסדרים בצלחת חרסינה גדולה. לשפוך את תוכן הסיר על חלקי הפיתות, ולחכות מספר שניות עד שנוזל הבישול ייספג על ידם.

    לאכול מיד בטרם יתקררו הקבאב והפיתות החתוכות.

    בתיאבון.

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    תמונת חדר האוכל של בית היתומים בחלב.

    תמונת חדר האוכל של בית היתומים בחלב. כפי שהודפסה (כולל ההסבר בשלוש שמת: עברית. ערבית וצרפתית) וחולקה לחניכי הבית — אוסף מנחס ידיד. שים...