More
    דף הביתהבישול החלבילובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר

    להורדת המתכון

    מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח”ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז”ל את סודות המטבח החלבי

    בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב “ראשנה”. גם כחלק מהסימנים (יהי רצון…שירבו זכויותנו כרוביה) שעושים לאחר הקידוש (עדוס) שלפני הארוחה וגם בארוחה עצמה. הלוּבְיֶה עם אורז זו אחת המנות העיקריות המאפיינות את ארוחת ערב ראש השנה. הילדים משוכנעים שאין כמו הלוביה של אמא או של סבתה בראש השנה.

    המצרכים:
    1/2 ק”ג בשר חתוך לקוביות
    1/2 ק”ג לוביה יבשה
    קצת בצל מתוגן
    קופסת רסק עגבניות
    כפית שום כתוש
    קצת אורגן (קצת!!!… ככה היא היתה אומרת)

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את הלוביה בסיר במיים במשך כל הלילה
    2. למחרת שותפים ומסננים את הלוביה
    3. מתגנים את הבצל בסיר ולאחר מכן מוסיפית את קוביות בשר לתיגון במשך דקות בודדות
    4. מוסיפים את הלוביה, רסק עגבניות, כפית שום כתוש ואת האורגן לסיר
    5. מוסיפים ומכסים במים מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך והלוביה רכה.
    6. מגישים עם אורז

    בתאבון

    *אנא שלחו לנו את המתכונים של מנות מן המטבח החלבי לדו”אל: ojel@aleppojews.co.il

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    סלט לבן

    סלט לבן המצרכים:   2 יוגורט דנונה   1 אשל   1 מלפפון חתוך לחתיכות קטנות   מלח   עלי נענע ירוקים או מיובשים   אופן ההכנה: שופכים לצלחת יוגורט ואשל ומערבבים. ...

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים