לוגו רחב
More
    דף הביתהבישול החלבילובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

     

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר

    מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה. היא מוגשת הן במסגרת הסימנים שאומרים לאחר הקידוש (עדוס) – “יהי רצון… שירבו זכויותינו כרוביה” – והן כחלק מן הארוחה עצמה. הלוביה עם אורז נחשבת לאחת המנות המרכזיות והאהובות ביותר של ערב ראש השנה. הילדים תמיד בטוחים שאין כמו הלוביה של אמא או של סבתא בחג הזה.

    המצרכים:
    1/2 ק"ג בשר חתוך לקוביות
    1/2 ק"ג לוביה יבשה
    קצת בצל מתוגן
    קופסת רסק עגבניות
    כפית שום כתוש
    קצת אורגן (קצת!!!… ככה היא היתה אומרת)

    אופן ההכנה:

    1. מניחים את הלוביה בסיר במיים במשך כל הלילה
    2. למחרת שותפים ומסננים את הלוביה
    3. מתגנים את הבצל בסיר ולאחר מכן מוסיפית את קוביות בשר לתיגון במשך דקות בודדות
    4. מוסיפים את הלוביה, רסק עגבניות, כפית שום כתוש ואת האורגן לסיר
    5. מוסיפים ומכסים במים מערבבים ומבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך והלוביה רכה.
    6. מגישים עם אורז

    בתאבון

    *אנא שלחו לנו את המתכונים של מנות מן המטבח החלבי לדו"אל: office@aleppojews.co.il

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...