More

    סמבוסק

    סמבוסק

    סַמְבוּסֵק בְגִ’יבְנֶה

    כיסנים ממולאים בגבינה

    הסמבוסק הוא אחד המאפים הפופולריים ביותר בתוך בתי החלביים. מוגש בדרך כלל לאורחים, או עם התה באמצע היום.

    ככל שהבצק סביב המילוי דק יותר כך ייטב. מן הכיסן שופעים ניחוחות של חמאה, והבסיס שלו מעט שחום. על מילוי הגבינה להיות קל ואוורירי ולמלא את כל חלל הבצק.

    כמעט בכל בית חלבי יש תמיד כמות סמבוסקים במקפיא במקרה של אורחי פתע או בשביל הילדים לבית הספר.

    בצק:

    2 כוסות קמח רגיל 1 כוס סמד (סולת)

    250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

    קמצוץ מלח

    מילוי:

    250 נרם גבינה קשה, מגוררת (פרמזן)

    250 נרם גבינה צהובה, מגוררת (פרמזן)

    2 ביצים

    2 כפות זרעי שומשום

    הכנת הבצק:

    מערבבים היטב את הקמח חמאה, סולת והמלח ומוסיפים 1/2 כוס מים חמים בהדרגה כך שהבצק יספוג את החמאה טוב יותר. ומכסים ומניחים בצד כ1/2 שעה

    הכנת מילוי:

    מערבבים את הגבינה עם הביצים

    יוצרים כדורי בצק  בגודל אגוז ומשטיחים כל כדור בקוטר 5 ס”מ ומניחים כפית אחת של מילוי במרכז.

    צובטים את שולי הבצק לסגירה בצורה הידועה. (כאן ניתן להקפיא)

    מניחים את המאפים על תבנית אפייה (ללא שמן) צובעים עם ביצה, מפזרים זרעי שומשום על כל אחד, ואופים במשך 15 דקות בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות

    כמות 50 כיסונים

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    רועה נאמן הוא – פזמון לחג שבועות

    רועה נאמן הוא - פזמון לחג שבועות *הועתק מהספר שיר ושבחה הלל בזמרה מקהלה https://pizmonim.com/MP3/152.mp3 הפזמון "רואה נאמן הוא" (מקאם אג"מ, עמוד 179 בספר שיר ושבחה הלל בזמרה),...

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    מגילת רות

    לפי מנהג יהדות ארם-צובא (חלב) בנוסח המקורי בתוספת תרגום עברי ספר "מגילת רות": יצא לאור ע"י המרכז בשנת תשס"ה 2004 עורך: המרכז למורשת יהדות ארם צובא ציורים: מאת יצחק תורג'מן שפה: עברית/ערבית יהודית/ זכויות...