לוגו רחב
More
    דף הביתהבישול החלביקישואים עם גבינה (קוסה בג'בן)

    קישואים עם גבינה (קוסה בג'בן)

    קישואים עם גבינה (קוסה בג'בן)

    המצרכים:

    1 ק"ג קישואים בינוניים שטופים וקלופים

    250 גרם גבינה מלוחה (מהסוג פרמיזן)

    200 גרם גבינה צהובה (מהסוג עמק)

    2-3 כפות שמן

    4-5 ביצים

    ½ חפיסת חמאה

    מלח

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את הקישואים לחתיכות קטנות ביותר. מטגנים מעט בסיר עם שמן, כשמדי פעם הופכים את הקישואים על ידי הקפצתם.
    2. מוסיפים מלח וכוס מים, ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים.
    3. גוררים את הגבינות, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
    4. מערבבים ¼ מהתערובת עם הקישואים, ומניחים בתבנית אפיה. חותכים חמאה לפרוסות דקות, ומפזרים מסביב, בין הקישואים לתבנית. שופכים על הקישואים את החלק הנותר מתערובת הגבינה, ואופים עד להזהבה.

     אופן ההגשה:

    חותכים לריבועים או למעויינים ומסדרים על צלחת הגשה.

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...