קישואים עם גבינה (קוסה בג’בן)
המצרכים:
1 ק”ג קישואים בינוניים שטופים וקלופים
250 גרם גבינה מלוחה (מהסוג פרמיזן)
200 גרם גבינה צהובה (מהסוג עמק)
2-3 כפות שמן
4-5 ביצים
½ חפיסת חמאה
מלח
אופן ההכנה:
- חותכים את הקישואים לחתיכות קטנות ביותר. מטגנים מעט בסיר עם שמן, כשמדי פעם הופכים את הקישואים על ידי הקפצתם.
- מוסיפים מלח וכוס מים, ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים.
- גוררים את הגבינות, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
- מערבבים ¼ מהתערובת עם הקישואים, ומניחים בתבנית אפיה. חותכים חמאה לפרוסות דקות, ומפזרים מסביב, בין הקישואים לתבנית. שופכים על הקישואים את החלק הנותר מתערובת הגבינה, ואופים עד להזהבה.
אופן ההגשה:
חותכים לריבועים או למעויינים ומסדרים על צלחת הגשה.