More

    רשתה קלסונס

    רֵשְתָה קָלְסוֹנֶס לארוחת חג השבועות

    בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    רֶשְׁתָּא קַלְסוֹנְס (رشتا كلسونس) הוא מאכל מסורתי עתיק של יהודי חלב (ארם צובא), שנאכל בחג השבועות, והוא אחד המאכלים הספציפיים שמקושרים לחג הזה בקהילה החלאבית.

    המצרכים:

    לבצק:
    3 כוסות קמח
    מלח
    ¾ כוס מים

    למלית:

    250 גרם גבינה מלוחה (פרמזן)
    250 גרם גבינה צהובה (עמק)
    2 ביצים
    100 גרם חמאה
    ו חבילה פסטה בוקטיני

    אופן ההכנה:

    1. הבצק: מערבבים את כל המצרכים ומרדדים לעלה דק.
    2. המלית: גוררים את הגבינות במגררת גסה, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
    3. צרים עיגולים בעזרת כוס. על כל עיגול מניחים מעט מהמלית ומניחים עליו עוד עיגול. את העיגולים הממולאים מניחים על משטח מקומח.
    4. מרתיחים בסיר מים עם מלח, ומוסיפים את העיגולים הממולאים. מבשלים אותם כמו פסטה. ואחר שוטפים ומסננים.
    5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ואחר שוטפים ומסננים.
    6. מניחים את העיגולים ואת הפסטה בסיר, מוסיפים חמאה ומבשלים עד שהחמאה תימס.

    הערות:

    1. ניתן לגרד על הפסטה גבינה פרמזן מלוחה.
    2. ניתן להניח את העיגולים עם הפסטה והחמאה בתנור ולאפות עד שהחמאה תימס.

    נושאים קשורים

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רועה נאמן הוא – פזמון לחג שבועות

    רועה נאמן הוא - פזמון לחג שבועות מקהלה https://pizmonim.com/MP3/152.mp3 *הועתק מהספר שיר ושבחה הלל בזמרה הפזמון "רואה נאמן הוא" (מקאם אג"מ, עמוד 179 בספר שיר ושבחה הלל בזמרה),...

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    מגילת רות

    מגילת רות - הקלטה של מר מקס טוויל https://pizmonim.com/MP3/Megilat%20Ruth%20Chapter%201.mp3   תודה לאתר PIZMONIM.COM לרכישת הספר מגילת רות - לפי מנהג יהדות ארם-צובא (חלב) בנוסח המקורי בתוספת תרגום עברי ספר "מגילת רות": יצא...