יַבְּרַא
עלי גפן ממולאים
המצרכים:
¼ ק”ג עלי גפן צעירים הנקראים “וורא אל עיניב”
½ ק”ג בשר טחון
½ כוס אורז מבורר ושטוף
1 כפית מלח
1 כפית פלפל אנגלי טחון
1 כפית קינמון
1 כף שמן
10 משמשים מיובשים (אופציונלי)
5 כפות עוּאא(תרכיז התמרינד)
מיץ לימון
הוראות הכנה
- שוטפים את עלי הגפן היטב, ומחלקים אותם לחבילות. מרתיחים 2 כוסות מים ו- ¼כף מלח, וחולטים את עלי הגפן עד שצבעם משתנה. אחר כך שוטפים אותם במיםמהברז ומסננים.
- המלית (הנקראת “חשווה”): מערבבים בקערה אורז, בשר, תבלינים ומלח.
- מניחים כל עלה גפן על משטח ישר. מניחים במרכז מעט מהמלית, מקפלים את צדי העלה כלפי המרכז ומגלגלים.
- מטפטפים את השמן בתוך הסיר ומסדרים את העלים הממולאים ואת המשמשים. מכסים ומבשלים במשך כ– 6 דקות.
- יוצקים את העוּא על העלים גם את מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים עד לגובה העלים. מכסים בצלחת חרסינה, ומביאים לרתיחה. אחר מבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים.
- מוציאים את צלחת ה”יבראא” כאשר החומר בתוכה לא יבש או לא לח מדי. להגשה הופכים את הסיר כולו על צלחת הגשה כדי לצמצם את קריעות העלים.