More
    Homeאולם הבישול החלבייברא-עלי גפן ממולאים

    יברא-עלי גפן ממולאים

    יַבְּרַא

    עלי גפן ממולאים

    להרדת המתכון

    המצרכים:

    ¼ ק”ג עלי גפן צעירים הנקראים “וורא אל עיניב”

    ½ ק”ג בשר טחון

    ½ כוס אורז מבורר ושטוף

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל אנגלי טחון

    1 כפית קינמון

    1 כף שמן

    10 משמשים מיובשים (אופציונלי)

    5 כפות עוּאא(תרכיז התמרינד)

    מיץ לימון

    הוראות הכנה

    1. שוטפים את עלי הגפן היטב, ומחלקים אותם לחבילות. מרתיחים 2 כוסות מים ו- ¼כף מלח, וחולטים את עלי הגפן עד שצבעם משתנה. אחר כך שוטפים אותם במיםמהברז ומסננים.
    2. המלית (הנקראת “חשווה”): מערבבים בקערה אורז, בשר, תבלינים ומלח.
    3. מניחים כל עלה גפן על משטח ישר. מניחים במרכז מעט מהמלית, מקפלים את צדי העלה כלפי המרכז ומגלגלים.
    4. מטפטפים את השמן בתוך הסיר ומסדרים את העלים הממולאים ואת המשמשים. מכסים ומבשלים במשך כ– 6 דקות.
    5. יוצקים את העוּא על העלים גם את מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים עד לגובה העלים. מכסים בצלחת חרסינה, ומביאים לרתיחה. אחר מבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים.
    6. מוציאים את צלחת ה”יבראא” כאשר החומר בתוכה לא יבש או לא לח מדי. להגשה הופכים את הסיר כולו על צלחת הגשה כדי לצמצם את קריעות העלים.

    נושאים קשורים

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים

    ארנביט מיאלי

    ארנביט מיאלי - כרובית מטוגנת