מטעמי יהודי ארם צובה (חלבּ) לשבועות
“בחלב אין נוהגים לאכול ארוחה בשרית בשני ימי חג השבועות. לעומת זאת בלילות החג מקפידים על אכילת בשר. וביום אוכלים מאכלי חלב בלבד. המאכלים המקובלים הם ר’ז בעסל (אורז בדבש) 57 , ור’ז בחלי’ב (אורז בחלב) 58 . עוד נהגו לאכול מאכל בשם “נאטף” על שם הפסוק “ארץ רעשה אף שמים נטפו” המדובר על מתן תורה והוא עשוי מבצק עם שמן או חמאה ממולא בפירות סוכר ושקדים, או ממולא בשר, או בביצים וגבינה, ומעל הבצק יוצקים את ה”נאטף” העשוי ממים מבושלים בסוכר ועשבים.
מאכל המאפיין את המטבח החלבי ביום שבועות זה “רשתה קלסונס” העשוי מאטריות” 59 . ובליל התיקון מכבדים את הקהל עם אורז בדבש 60 .
סלט לבן
סלט לבן
המצרכים:
2 יוגורט דנונה
1 אשל
1 מלפפון חתוך לחתיכות קטנות
מלח
עלי נענע ירוקים או מיובשים
אופן ההכנה:
שופכים לצלחת יוגורט ואשל ומערבבים.
...
סמבוסק
הסמבוסק הוא אחד המאפים הפופולריים ביותר בתוך בתי החלביים. מוגש בדרך כלל לאורחים, או עם התה באמצע היום.
קישואים עם גבינה (קוסה בג’בן)
קישואים עם גבינה (קוסה בג'בן)
המצרכים:
1 ק"ג קישואים בינוניים שטופים וקלופים
250 גרם גבינה מלוחה (מהסוג פרמיזן)
200 גרם גבינה צהובה (מהסוג עמק)
2-3 כפות שמן
4-5 ביצים
½...