Home הבישול החלבי

מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

 

מטעמי יהודי ארם צובה (חלבּ) לשבועות

2 “בחלב אין נוהגים לאכול ארוחה בשרית בשני ימי חג השבועות. לעומת זאת בלילות החג מקפידים על אכילת בשר. וביום אוכלים מאכלי חלב בלבד. המאכלים המקובלים הם ר’ז בעסל (אורז בדבש) 57 , ור’ז בחלי’ב (אורז בחלב) 58 . עוד נהגו לאכול מאכל בשם “נאטף” על שם הפסוק “ארץ רעשה אף שמים נטפו” המדובר על מתן תורה והוא עשוי מבצק עם שמן או חמאה ממולא בפירות סוכר ושקדים, או ממולא בשר, או בביצים וגבינה, ומעל הבצק יוצקים את ה”נאטף” העשוי ממים מבושלים בסוכר ועשבים.

1 מאכל המאפיין את המטבח החלבי ביום שבועות זה “רשתה קלסונס” העשוי מאטריות” 59 . ובליל התיקון מכבדים את הקהל עם אורז בדבש 60 .

[td_flex_block_1 modules_on_row=”33.33333333%” limit=”10″ hide_audio=”yes” category_id=”2292″ modules_border_size=”1″ modules_border_color=”#5e5e5e” m_padding=”5″ meta_info_horiz=”content-horiz-right” btn_title=”המתכון” f_ex_font_size=”16″ f_ex_font_line_height=”2″]

Exit mobile version