לוגו רחב
More
    דף הביתדף מרכז מאכליםמרינגו ומיץ שקדים (שרב אל לוז)

    מרינגו ומיץ שקדים (שרב אל לוז)

    מרינגו (סנדו)

    עוגת מרינגו שמשפחות חלביות מגישות בברית מילה (טהור) ביחד עם המשקה "שראב אל לוז" (רוזטה/מיץ שקדים ממותק)

    החומרים הדרושים לטורט:

    4 ביצים
    1 כוס סוכר
    2 כוסות קמח
    1/4 כוס מיץ לימון,
    1/4 כוס מים,
    1/4 כוס שמן
    כתערובת בתוך 3/4 כוס
    1 אבקת אפיה
    2 שקיות של אבקת וניל

    אופן הכנת הטורט:

    מפרידים את החלמונים מהחלבונים. בוחשים את החלבונים במערבל (מיקסר). תוך כדי הבחישה, שמים את הסוכר ואת אבקת הווניל, עד שנוצר קצף עמיד. מיד מנמיכים את מהירות סיבוב הסכין במערבל, ויוצקים את החלמונים ואת התערובת שבכוס. מפסיקים את פעולת המערבל, שמים בו את אבקת האפייה ואת הקמח, ובוחשים ביד עד שנוצרת עיסה. משמנים תבנית (בגודל 30 על 40 סמ'). יוצקים לתוכה את העיסה ואופים אותה בתנור כ־20 דקות בחום בינוני.

    לאחר שהעוגה התקררה, חותכים אותה לעיגולים באמצעות כוס עגולה וקטנה.

    החומרים הדרושים לציפוי מעל הטורט:

    4 חלבונים
    1 כוס סוכר
    2 כוסות אגוזים חתוכים
    1/2 כפיות קורנפלור
    1/2 כפיות קינמון (אורפה)

    אופן הכנת הציפוי:

    בוחשים את החלבונים ואת הסוכר, עד שנוצר קצף עמיד. שמים בקצף את שאר החומרים לציפוי, וכן את הפירורים שנותרו לאחר שהעוגה נחתכה לעיגולים – עיגולים, ובוחשים ביד עד שנוצרת תמיסה, את התמיסה יוצקים בכמויות קטנות על העיגולים. לאחר מכן מקשטים בפיסטוק חלבי. אופים בתנור כ־20 דקות.

    זהירות! צריך לשים תבנית נוספת מתחת לתבנית העוגה, לבל תשרף תחתית העוגה. האפייה צריכה להתבצע רק מלמעלה.


    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז)

    החומרים הדרושים:

    1 קילוגרם שקדים

    2 קילוגרם סוכר

    תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר)

    אופן ההכנה:

    רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים, מחממים את המים עד רתיחתם ומסננים את השקדים מהמים. מקלפים אותם מהקליפות. שמים במערבל את השקדים עם מעט סוכר ומים, וטוחנים. את שארית הסוכר מחממים עם 5 כוסות מים עד רתיחת המים; וברגע רתיחתם, שמים את השקדים הטחונים, ומניחים למים לרתוח עוד מעט. בכך נוצר סירופ (זהירות! לשים לב שהסירופ לא יגלוש).

    נותנים לסירופ להתקרר, מוסיפים את מי הפרחים. מקררים, מוסיפים מים לדילול הסירופ, ולאחר מכן מערבבים כמה דקות בבלנדר. מוזגים בכוסות ומגישים קר.

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    הנוער העברי בארם צובא בשנים 1945-1936 – מאת אברהם הללי ז"ל

    העיר חלב הייתה מכונה בפי תושביה, היהודים והלא־יהודים, בשם ״חלב אש־שהבא״ (השם בערבית), דהיינו: ״חלב הלבנה״, לאמור: חלב, אשר צבעה לבן, ואין יודע מדוע.

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...