קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה
מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009)
הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...
לוּבְיֶה יבשה עם בשר
להורדת המתכון
מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי
בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...
מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג
קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים)
המצרכים:
חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים
חצי קילו בשר אדום טחון דק
אגוזים קצוצים
מלח
פלפל אנגלי (בהאראת)
קינמון
סוכר
אופן ההכנה
לשטוף את הדובדבנים...