לוגו רחב
More

    סמבוסק

    סמבוסק

    סַמְבוּסֵק בְגִ'יבְנֶה

    כיסנים ממולאים בגבינה

    הסמבוסק הוא אחד המאפים הפופולריים ביותר בתוך בתי החלביים. מוגש בדרך כלל לאורחים, או עם התה באמצע היום.

    ככל שהבצק סביב המילוי דק יותר כך ייטב. מן הכיסן שופעים ניחוחות של חמאה, והבסיס שלו מעט שחום. על מילוי הגבינה להיות קל ואוורירי ולמלא את כל חלל הבצק.

    כמעט בכל בית חלבי יש תמיד כמות סמבוסקים במקפיא במקרה של אורחי פתע או בשביל הילדים לבית הספר.

    בצק:

    2 כוסות קמח רגיל 1 כוס סמד (סולת)

    250 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

    קמצוץ מלח

    מילוי:

    250 גרם גבינה קשה, מגוררת (פרמזן)

    250 גרם גבינה צהובה, מגוררת (פרמזן)

    2 ביצים

    2 כפות זרעי שומשום

    הכנת הבצק:

    מערבבים היטב את הקמח חמאה, סולת והמלח ומוסיפים 1/2 כוס מים חמים בהדרגה כך שהבצק יספוג את החמאה טוב יותר. ומכסים ומניחים בצד כ1/2 שעה

    הכנת מילוי:

    מערבבים את הגבינה עם הביצים

    יוצרים כדורי בצק  בגודל אגוז ומשטיחים כל כדור בקוטר 5 ס"מ ומניחים כפית אחת של מילוי במרכז.

    צובטים את שולי הבצק לסגירה בצורה הידועה. (כאן ניתן להקפיא)

    מניחים את המאפים על תבנית אפייה (ללא שמן) צובעים עם ביצה, מפזרים זרעי שומשום על כל אחד, ואופים במשך 15 דקות בתנור מחומם מראש ל 180 מעלות

    כמות 50 כיסונים

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...