לוגו רחב
More

    רשתה קלסונס

    רֵשְתָה קָלְסוֹנֶס לארוחת חג השבועות

    בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    רֶשְׁתָּא קַלְסוֹנְס (رشتا كلسونس) הוא מאכל מסורתי עתיק של יהודי חלב (ארם צובא), שנאכל בחג השבועות, והוא אחד המאכלים הספציפיים שמקושרים לחג הזה בקהילה החלאבית.

    המצרכים:

    לבצק:
    3 כוסות קמח
    מלח
    ¾ כוס מים

    למלית:

    250 גרם גבינה מלוחה (פרמזן)
    250 גרם גבינה צהובה (עמק)
    2 ביצים
    100 גרם חמאה
    ו חבילה פסטה בוקטיני

    אופן ההכנה:

    1. הבצק: מערבבים את כל המצרכים ומרדדים לעלה דק.
    2. המלית: גוררים את הגבינות במגררת גסה, מוסיפים את הביצים ומערבבים.
    3. צרים עיגולים בעזרת כוס. על כל עיגול מניחים מעט מהמלית ומניחים עליו עוד עיגול. את העיגולים הממולאים מניחים על משטח מקומח.
    4. מרתיחים בסיר מים עם מלח, ומוסיפים את העיגולים הממולאים. מבשלים אותם כמו פסטה. ואחר שוטפים ומסננים.
    5. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, ואחר שוטפים ומסננים.
    6. מניחים את העיגולים ואת הפסטה בסיר, מוסיפים חמאה ומבשלים עד שהחמאה תימס.

    הערות:

    1. ניתן לגרד על הפסטה גבינה פרמזן מלוחה.
    2. ניתן להניח את העיגולים עם הפסטה והחמאה בתנור ולאפות עד שהחמאה תימס.

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...