More
    דף הביתהבישול החלבייברא-עלי גפן ממולאים

    יברא-עלי גפן ממולאים

    יַבְּרַא

    עלי גפן ממולאים

    להרדת המתכון

    המצרכים:

    ¼ ק”ג עלי גפן צעירים הנקראים “וורא אל עיניב”

    ½ ק”ג בשר טחון

    ½ כוס אורז מבורר ושטוף

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל אנגלי טחון

    1 כפית קינמון

    1 כף שמן

    10 משמשים מיובשים (אופציונלי)

    5 כפות עוּאא(תרכיז התמרינד)

    מיץ לימון

    הוראות הכנה

    1. שוטפים את עלי הגפן היטב, ומחלקים אותם לחבילות. מרתיחים 2 כוסות מים ו- ¼כף מלח, וחולטים את עלי הגפן עד שצבעם משתנה. אחר כך שוטפים אותם במיםמהברז ומסננים.
    2. המלית (הנקראת “חשווה”): מערבבים בקערה אורז, בשר, תבלינים ומלח.
    3. מניחים כל עלה גפן על משטח ישר. מניחים במרכז מעט מהמלית, מקפלים את צדי העלה כלפי המרכז ומגלגלים.
    4. מטפטפים את השמן בתוך הסיר ומסדרים את העלים הממולאים ואת המשמשים. מכסים ומבשלים במשך כ– 6 דקות.
    5. יוצקים את העוּא על העלים גם את מיץ הלימון והמלח ומוסיפים מים עד לגובה העלים. מכסים בצלחת חרסינה, ומביאים לרתיחה. אחר מבשלים על אש קטנה עד שהנוזלים נספגים.
    6. מוציאים את צלחת ה”יבראא” כאשר החומר בתוכה לא יבש או לא לח מדי. להגשה הופכים את הסיר כולו על צלחת הגשה כדי לצמצם את קריעות העלים.

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    חוברת פורים, ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר

    לַיְּהוּדִ֕ים הָֽיְתָ֥ה אוֹרָ֖ה וְשִׂמְחָ֑ה וְשָׂשֹׂ֖ן וִיקָֽר: (מגילת אסתר ח׳ ט״ז) המרכז העולמי למורשת יהדות אר"ץ (חלבּ) ...

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית?

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית? מאת מנחם ידיד ז"ל לחץ להורדת המסמך בPDF במקור, מגילת אסתר נכתבה ונאמרה בלשון הקודש, אך יהדות ארם צובא וחכמיה...