מרינגו (סנדו)
עוגת מרינגו שמשפחות חלביות מגישות בברית מילה (טהור) ביחד עם המשקה “שראב אל לוז” (רוזטה/מיץ שקדים ממותק)
החומרים הדרושים לטורט:
4 ביצים
1 כוס סוכר
2 כוסות קמח
1/4 כוס מיץ לימון,
1/4 כוס מים,
1/4 כוס שמן
כתערובת בתוך 3/4 כוס
1 אבקת אפיה
2 שקיות של אבקת וניל
אופן הכנת הטורט:
מפרידים את החלמונים מהחלבונים. בוחשים את החלבונים במערבל (מיקסר). תוך כדי הבחישה, שמים את הסוכר ואת אבקת הווניל, עד שנוצר קצף עמיד. מיד מנמיכים את מהירות סיבוב הסכין במערבל, ויוצקים את החלמונים ואת התערובת שבכוס. מפסיקים את פעולת המערבל, שמים בו את אבקת האפייה ואת הקמח, ובוחשים ביד עד שנוצרת עיסה. משמנים תבנית (בגודל 30 על 40 סמ’). יוצקים לתוכה את העיסה ואופים אותה בתנור כ־20 דקות בחום בינוני.
לאחר שהעוגה התקררה, חותכים אותה לעיגולים באמצעות כוס עגולה וקטנה.
החומרים הדרושים לציפוי מעל הטורט:
4 חלבונים
1 כוס סוכר
2 כוסות אגוזים חתוכים
1/2 כפיות קורנפלור
1/2 כפיות קינמון (אורפה)
אופן הכנת הציפוי:
בוחשים את החלבונים ואת הסוכר, עד שנוצר קצף עמיד. שמים בקצף את שאר החומרים לציפוי, וכן את הפירורים שנותרו לאחר שהעוגה נחתכה לעיגולים – עיגולים, ובוחשים ביד עד שנוצרת תמיסה, את התמיסה יוצקים בכמויות קטנות על העיגולים. לאחר מכן מקשטים בפיסטוק חלבי. אופים בתנור כ־20 דקות.
זהירות! צריך לשים תבנית נוספת מתחת לתבנית העוגה, לבל תשרף תחתית העוגה. האפייה צריכה להתבצע רק מלמעלה.