More

    לחם בעג’ין

    לַחְם בְעָגִ’ין

    בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא “עוּאא”(תרכיז תמרינד)

    להרדת המתכון

    המצרכים:

    לבצק:

    4 כוסות קמח

    מלח

    ¼ 2 כפיות שמרים יבשים

    מים

    2 כפות שמן

    למלית:

    1 ק”ג בשר טחון

    3-4 בצלים קצוצים וסחוטים

    200 גרם רסק עגבניות

    מלח

    מיץ של 2 לימונים

    פלפל אנגלי טחון (בהרט)

    2 כוסות עוא (תרכיז תמרינד)

    שמן

    צנוברים לקישוט

    הוראות הכנה

    1.המלית: מערבבים בקערה את הבצל, הבשר טחון, מיץ הלימון, ה”עוּאא”, רסק

    עגבניות, מלח והבהרט, ומערבבים היטב.

    2.הבצק: מניחים בקערה קמח, שמרים שעורבבו ב- ¼ כוס מים חמים, שמן ומלח.

    מערבבים ולשים לבצק. מכסים ומניחים כשעה במקום חמים.

    3.צרים מהבצק כדורים בגודל אגוז, ומסדרים על משטח מקומח. מרדדים את הכדורים

    לעלים דקים.

    4.משמנים מעט תבנית אפייהו מניחים בתוכה את העלים. בתוך כל עלה מניחים 2 כפות מהמלית .

    1. אופים עד להזהבה. כאשר הבצק מקבל צבע זהוב בהיר בקצוות מוציאים מהתנור

    ומניחים בסיר סגור כדי לשמור על החום. מקשטים בצנוברים.

    נושאים קשורים

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    מִי כָמוֹךָ וְאֵין כָּמוֹךָ פיזמון של פורים כמנהג ארם צובא

    פזמונים של פורים כמנהג ארם צובא | מִי כָמוֹךָ וְאֵין כָּמוֹךָ | אוֹר גִּילָה | אֵלִי צוּר יְשוּעָתִי מקאם סיגא | אֵל עוֹשֶׂה נְקָמָה מקאם סיגא | אֲבָרֵך אֶת שֵם ה' בְּחִיבָּה מקאם סיגא | תָם וְנִשְלָם מקאם סיגא...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים

    ארנביט מיאלי

    ארנביט מיאלי - כרובית מטוגנת
    Select your currency
    ILS שקל ישראלי חדש