מַעְמוּל
עוגיות עם אגוזים ושקדים
המצרכים:
לבצק:
2 כוסות קמח
1 כף סולת (סימֶד)
1 חפיסת מרגרינה או חמאה
למלית:
½ ק”ג אגוזים או שקדים או פיסטוק חלבי קלופים וקצוצים גס
3 כפות אבקת סוכר
½ כפית קינמון
½ כפית מי פרחים (“מאזאהר”) או תמצית וניל
הוראות הכנה:
1.המלית: מערבבים בקערה את האגוזים או השקדים או הפיסטוק החלבי ומוסיפים סוכר, קינמון וכן את מי הפרחים או הוניל ומערבבים.
2.הבצק: מניחים בקערה קמח, סולת ומלח ומערבבים. מוסיפים מרגרינה ושמן, ומערבבים שוב היטב. מוסיפים בערך ½ כוס מים פושרים ולשים לבצק קשה וחלק.
חשוב שהבצק לא יהיה רך מדי, ולכן מוסיפים את המים בהדרגה. ולאחר מכן מכסים את החומר.
3.צרים מהבצק כדורים בגודל אגוז, יוצרים בכל כדור גומה עמוקה באמצעות האצבע עם שוליים דקים ככל האפשר. ממלאים את הגומה במלית וסוגרים את הכדורים בצורה מאורכת או מעוגלת. צובטים כל כדור בצק ממולא במצבטיים משוננות מיוחדות לדוגמה נאה שאותם נהגו למצוא בחנויות לכלי בית ושעדיין ניתן למצוא אותם בארץ בשווקים של נצרת, עכו ומזרח ירושלים.
מניחים בתבנית משומנת בתנור ואופים עד שהם מזהיבים קלות.
לפני שמגישים מפזרים מעל אבקת סוכר.