More

    מעמול

    מַעְמוּל

    עוגיות עם אגוזים ושקדים

     

    המצרכים:

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    1 כף סולת (סימֶד)

    1 חפיסת מרגרינה או חמאה

    למלית:

    ½ ק”ג אגוזים או שקדים או פיסטוק חלבי קלופים וקצוצים גס

    3 כפות אבקת סוכר

    ½ כפית קינמון

    ½ כפית מי פרחים (“מאזאהר”) או תמצית וניל

    הוראות הכנה:

    1.המלית: מערבבים בקערה את האגוזים או השקדים או הפיסטוק החלבי ומוסיפים סוכר, קינמון וכן את מי הפרחים או הוניל ומערבבים.

    2.הבצק: מניחים בקערה קמח, סולת ומלח ומערבבים. מוסיפים מרגרינה ושמן, ומערבבים שוב היטב. מוסיפים בערך ½ כוס מים פושרים ולשים לבצק קשה וחלק.

    חשוב שהבצק לא יהיה רך מדי, ולכן מוסיפים את המים בהדרגה. ולאחר מכן מכסים את החומר.

    3.צרים מהבצק כדורים בגודל אגוז, יוצרים בכל כדור גומה עמוקה באמצעות האצבע עם שוליים דקים ככל האפשר. ממלאים את הגומה במלית וסוגרים את הכדורים בצורה מאורכת או מעוגלת. צובטים כל כדור בצק ממולא במצבטיים משוננות מיוחדות לדוגמה נאה שאותם נהגו למצוא בחנויות לכלי בית ושעדיין ניתן למצוא אותם בארץ בשווקים של נצרת, עכו ומזרח ירושלים.
    מניחים בתבנית
    משומנת בתנור ואופים עד שהם מזהיבים קלות.

    לפני שמגישים מפזרים מעל אבקת סוכר.

    נושאים קשורים

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    חוברת פורים, ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר

    לַיְּהוּדִ֕ים הָֽיְתָ֥ה אוֹרָ֖ה וְשִׂמְחָ֑ה וְשָׂשֹׂ֖ן וִיקָֽר: (מגילת אסתר ח׳ ט״ז) המרכז העולמי למורשת יהדות אר"ץ (חלבּ) ...

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית?

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית? מאת מנחם ידיד ז"ל לחץ להורדת המסמך בPDF במקור, מגילת אסתר נכתבה ונאמרה בלשון הקודש, אך יהדות ארם צובא וחכמיה...

    סלט לבן

    סלט לבן המצרכים:   2 יוגורט דנונה   1 אשל   1 מלפפון חתוך לחתיכות קטנות   מלח   עלי נענע ירוקים או מיובשים   אופן ההכנה: שופכים לצלחת יוגורט ואשל ומערבבים. ...