More
    Homeאולם הבישול החלבימרינגו ומיץ שקדים (שרב אל לוז)

    מרינגו ומיץ שקדים (שרב אל לוז)

    מרינגו (סנדו)

    עוגת מרינגו שמשפחות חלביות מגישות בברית מילה (טהור) ביחד עם המשקה “שראב אל לוז” (רוזטה/מיץ שקדים ממותק)

    החומרים הדרושים לטורט:

    4 ביצים
    1 כוס סוכר
    2 כוסות קמח
    1/4 כוס מיץ לימון,
    1/4 כוס מים,
    1/4 כוס שמן
    כתערובת בתוך 3/4 כוס
    1 אבקת אפיה
    2 שקיות של אבקת וניל

    אופן הכנת הטורט:

    מפרידים את החלמונים מהחלבונים. בוחשים את החלבונים במערבל (מיקסר). תוך כדי הבחישה, שמים את הסוכר ואת אבקת הווניל, עד שנוצר קצף עמיד. מיד מנמיכים את מהירות סיבוב הסכין במערבל, ויוצקים את החלמונים ואת התערובת שבכוס. מפסיקים את פעולת המערבל, שמים בו את אבקת האפייה ואת הקמח, ובוחשים ביד עד שנוצרת עיסה. משמנים תבנית (בגודל 30 על 40 סמ’). יוצקים לתוכה את העיסה ואופים אותה בתנור כ־20 דקות בחום בינוני.

    לאחר שהעוגה התקררה, חותכים אותה לעיגולים באמצעות כוס עגולה וקטנה.

    החומרים הדרושים לציפוי מעל הטורט:

    4 חלבונים
    1 כוס סוכר
    2 כוסות אגוזים חתוכים
    1/2 כפיות קורנפלור
    1/2 כפיות קינמון (אורפה)

    אופן הכנת הציפוי:

    בוחשים את החלבונים ואת הסוכר, עד שנוצר קצף עמיד. שמים בקצף את שאר החומרים לציפוי, וכן את הפירורים שנותרו לאחר שהעוגה נחתכה לעיגולים – עיגולים, ובוחשים ביד עד שנוצרת תמיסה, את התמיסה יוצקים בכמויות קטנות על העיגולים. לאחר מכן מקשטים בפיסטוק חלבי. אופים בתנור כ־20 דקות.

    זהירות! צריך לשים תבנית נוספת מתחת לתבנית העוגה, לבל תשרף תחתית העוגה. האפייה צריכה להתבצע רק מלמעלה.


    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז)

    החומרים הדרושים:

    1 קילוגרם שקדים

    2 קילוגרם סוכר

    תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר)

    אופן ההכנה:

    רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים, מחממים את המים עד רתיחתם ומסננים את השקדים מהמים. מקלפים אותם מהקליפות. שמים במערבל את השקדים עם מעט סוכר ומים, וטוחנים. את שארית הסוכר מחממים עם 5 כוסות מים עד רתיחת המים; וברגע רתיחתם, שמים את השקדים הטחונים, ומניחים למים לרתוח עוד מעט. בכך נוצר סירופ (זהירות! לשים לב שהסירופ לא יגלוש).

    נותנים לסירופ להתקרר, מוסיפים את מי הפרחים. מקררים, מוסיפים מים לדילול הסירופ, ולאחר מכן מערבבים כמה דקות בבלנדר. מוזגים בכוסות ומגישים קר.

    נושאים קשורים

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    עלי אר”ץ -מתוך חוברת דרכי אר”ץ – מס’ 1 שנת 1986

    עלי אר"ץ מתוך חוברת דרכי אר"ץ - מס' 1 שנת 1986 בכל גלייו מ״דרכי אר״ץ״ נסקור בתמציתיות ארבעה עד חמישה ספרים מספרית המרכז ושענינם יהדות ארם...

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    איך נפלו גיבורים – עזרא נצר הי”ד

      עזרא נצר, הי״ד עזרא נצר, הי״ד - במדים צבאיים. התמונה נמצאה בכיסו, לאחר מותו, מוכתמת בדמו (כתמי הדם מופיעים בבירור על הצילום). נמסרה למרכז ע״י...

    אגדה מאר”ץ – פירורים – מאת אמנון שמוש מתוך חוברת דרך אר”ץ – מס’ 1 שנת 1986

    מתוך חוברת דרך אר"ץ - מס' 1 שנת 1986 אגדה מאר"ץ פירורים מאת אמנון שמוש מספרים אצלנו מעשה בחכם עזרא חמווי, זכר צדיק לברכה, שרוממו בעיני הגויים והקנה...