More
    Homeפסחסילאייה

    סילאייה

    סֶילְאִיֶיה

    מצרכים
    1 ק״ג סלק ירוק
    1/2 ק״ג בשר חתוך לקוביות
    קמצוץ מלח ופלפל אנגלי (בְהַארָאת)
    מעט פלפל שחור
    4 ביצים
    4 שיני שום גדולות
    זעתר יבש (אורגנו)
    3 עלי כרפס

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים את עלי הסלק הירוק וקוצצים אותם לחתיכות קטנות, מכניסים אותם לסיר ומאדים אותם עם מעט מים .
    2. מסננים את עלי הסלק ומניחים בצד.
    3. מבשלים את קוביות הבשר שהונחו בסיר אחר וכוסו במים עד אשר הבשר מתבשל ומתרכך, לאחר מכך מוסיפים את הסלק לבשר ומערבבים אותם תוך כדי תיבול ע״י מלח, פלפל אנגלי (בהאראת) ומעט פלפל שחור.
    4. מטגנים עלי כרפס קצוצים בשמן ומוסיפים לתבשיל ,כאשר נותנים לתבשיל לרתוח עד אשר יישארו מחצית מהנוזלים של התבשיל.
    5. מקציפים את 4 הביצים , מוסיפים שום כתוש וזעתר , מערבבים ומוסיפים לסיר התבשיל, נותנים לתבשיל לרתוח שוב ומנמיכים את האש. יש לבחוש מידי פעם עד אשר תערובת הביצים נקרשה ואז לבשל במשך 15 דקות על אש קטנה ולהגיש.

    נושאים קשורים

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    סלט לבן

    סלט לבן המצרכים:   2 יוגורט דנונה   1 אשל   1 מלפפון חתוך לחתיכות קטנות   מלח   עלי נענע ירוקים או מיובשים   אופן ההכנה: שופכים לצלחת יוגורט ואשל ומערבבים. ...

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים

    ארנביט מיאלי

    ארנביט מיאלי - כרובית מטוגנת