More

    קיבה חאמדה

     

    קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ

    אדל שמי (זעפרני)

    מצרכים לכופתאות:

    רבע קילו אורז טחון
    חצי קילו בשר טחון
    כרפס קצוץ
    אגוזים קצוצים
    מלח
    פלפל שחור
    בהאראת
    קינמון

    מצרכים למרק החמוץ (חאמוד)

    קוביות קטנות של 3 תפוחי אדמה (אפשר קוביות דלעת במקום)
    עלי כרפס
    רסק עגבניות
    שלושה לימונים
    שום
    נענע יבש כף סוכר מלח

    הכנת הכופתאות

    לוקחים כשלושת רבעי כמות הבשר הטחון, ומערבבים עם האורז הטחון. מוסיפים לזה קצת מלח, לשים היטב ביד, וטוחנים שוב.

    ליתרת הבשר הטחון מוסיפים את האגוזים הקצוצים, את הכרפס הקצוץ, קצת מלח וקצת פלפל שחור. קצת בהאראת, קצת קינמון. ערבוב כל החומרים האלה יחד, יוצר תערובת שתשמש כמילוי לכופתאות.

    עכשיו, לוקחים את העיסה הראשונה הטחונה היטב, ומכינים ממנה גולות קטנות.

    מרטיבים את האצבעות בשמן וכך את כף היד. לוקחים כל גולה לתוך כף היד, וקודחים בה חור עם האצבע. לתוך חור זה, ממלאים קצת מתערובת המילוי, וסוגרים לאחר מכן את פתח הגולה.
    את הכופתאות. לאחר מילוין כמוסבר מסדרים על המגש.

    הכנת המרק:

    ממלאים חצי סיר מים. מוסיפים שתי כפות רסק עגבניות, עלי כרפס. עשרה שיני שום, כף נענע יבש. קוביות תפוחי האדמה (או הדלעת), כף סוכר, חצי כף מלח. את הסיר מרתיחים, ורק לאחר שהתבשל המרק על תוכנו. סוחטים לתוכו שלושת הלימונים.
    את הכופתאות מכניסים למרק ומבשלים כעשר דקות.
    נסו כופתאות אלו, על המרק שלהן, עם צלחת אורז מבושל, ותיהנו. בתאבון.