More

    קיבה חאמדה

     

    קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ

    אדל שמי (זעפרני)

    מצרכים לכופתאות:

    רבע קילו אורז טחון
    חצי קילו בשר טחון
    כרפס קצוץ
    אגוזים קצוצים
    מלח
    פלפל שחור
    בהאראת
    קינמון

    מצרכים למרק החמוץ (חאמוד)

    קוביות קטנות של 3 תפוחי אדמה (אפשר קוביות דלעת במקום)
    עלי כרפס
    רסק עגבניות
    שלושה לימונים
    שום
    נענע יבש כף סוכר מלח

    הכנת הכופתאות

    לוקחים כשלושת רבעי כמות הבשר הטחון, ומערבבים עם האורז הטחון. מוסיפים לזה קצת מלח, לשים היטב ביד, וטוחנים שוב.

    ליתרת הבשר הטחון מוסיפים את האגוזים הקצוצים, את הכרפס הקצוץ, קצת מלח וקצת פלפל שחור. קצת בהאראת, קצת קינמון. ערבוב כל החומרים האלה יחד, יוצר תערובת שתשמש כמילוי לכופתאות.

    עכשיו, לוקחים את העיסה הראשונה הטחונה היטב, ומכינים ממנה גולות קטנות.

    מרטיבים את האצבעות בשמן וכך את כף היד. לוקחים כל גולה לתוך כף היד, וקודחים בה חור עם האצבע. לתוך חור זה, ממלאים קצת מתערובת המילוי, וסוגרים לאחר מכן את פתח הגולה.
    את הכופתאות. לאחר מילוין כמוסבר מסדרים על המגש.

    הכנת המרק:

    ממלאים חצי סיר מים. מוסיפים שתי כפות רסק עגבניות, עלי כרפס. עשרה שיני שום, כף נענע יבש. קוביות תפוחי האדמה (או הדלעת), כף סוכר, חצי כף מלח. את הסיר מרתיחים, ורק לאחר שהתבשל המרק על תוכנו. סוחטים לתוכו שלושת הלימונים.
    את הכופתאות מכניסים למרק ומבשלים כעשר דקות.
    נסו כופתאות אלו, על המרק שלהן, עם צלחת אורז מבושל, ותיהנו. בתאבון.

    נושאים קשורים

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    תמונת חדר האוכל של בית היתומים בחלב.

    תמונת חדר האוכל של בית היתומים בחלב. כפי שהודפסה (כולל ההסבר בשלוש שמת: עברית. ערבית וצרפתית) וחולקה לחניכי הבית — אוסף מנחס ידיד. שים...

    תמונה משפחתית מורד עבאדי ז”ל עם רעיתו ושבעת ילדיו

      תמונה משפחתית משנות העשרים: מורד עבאדי ז"ל עם רעיתו ושבעת ילדיו. סגנון הריהוט, הביגוד והתכשיטים מיצג את יהודי שכונת הג׳מילייה של אז, היא שכונת...

    תמונת חגיגת ״הכנסת ספר תורה״ בבית הכנסת ״בית נשיא״ בעיר חלב (מאלבומו של מר אליהו לוי.)

    חגיגת ״הכנסת ספר תורה״ בבית הכנסת ״בית נשיא״ בעיר חלב (מאלבומו של מר אליהו לוי.)

    מקורו של השם חלב

    מתוך גיליון מס 2 של חוברת דרך אר”ץ שנת 1987 מקורו של השם חלב "הצופה" 20/11/1986 ״דרכי אר"ץ״ - זוהו שמו של בטאון המרכז העולמי ל מורשת...

    ביקורו של מזכ״ל המרכז משה כהן בארגנטינה שנת 1986

    מימין לשמאל: מנשה בר־און, קונסול ישראל בבואנוס־איירס; אברהם עבדי, נציג טרייד דולופמנט בנק בארגנטינה! משה כהן, מזכ״ל המרכז העולמי למורשת אר״ץ, דר׳ ראובן ברכה,...

    What’s Happening 1987

    From No. 2 of the Derech Eretz Booklet in 1987 What's Happening MEETINGS WITH OUR MEMBERS ABROAD Mr. Shlomo Toussia-Cohen, President of the Center, and Mr....

    מה נשמע – חדשות המרכז בשנת 1987

    מתוך גיליון מס 2 של חוברת דרך אר”ץ שנת 1987 מפגשים עם חברים בחו״ל: מר שלמה תוסיה־כהן, (נשיא המרכז ומר משה כהן, המזכ׳׳ל קיימו מספר פגישות...