More
    Homeפסחקיבה נבלסייה לפסח

    קיבה נבלסייה לפסח

    קיבה נבלסייה לפסח

    (kebeh nabilsiye)

    קיבה מקמח מצה ממולאות בשר

    המצרכים
    3 כוסות קמח מצה
    2 כפות שמן
    מלח
    3 כוסות מים
    למלית:
    ½ ק”ג בשר טחון
    2 בצלים קצוצים
    מלח
    פלפל אנגלי טחון
    פלפל שחור
    ½1 כוסות מים
    ¼ כוס שמן

    אופן ההכנה:
    המלית:
    1. מערבבים בשר, בצל, מלח ותבלינים ומטגנים במעט שמן במחבת.
    2.מוסיפים ½1 כוסות מים, ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים.
    ——————-
    הבצק:
    1. מניחים בקערה קמח מצה, שמן ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ולשים לבצק.
    2. צרים מהבצק 30 כדורים.
    3. בעזרת אצבע משומנת יוצרים גומה במרכז כל כדור, ממלאים במלית וסוגרים.
    4. מטגנים בשמן רותח עד להזהבה.

    נושאים קשורים

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    סלט לבן

    סלט לבן המצרכים:   2 יוגורט דנונה   1 אשל   1 מלפפון חתוך לחתיכות קטנות   מלח   עלי נענע ירוקים או מיובשים   אופן ההכנה: שופכים לצלחת יוגורט ואשל ומערבבים. ...

    מטעמי יהודי חלבּ לפורים

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    המטבח בפסח

    בחלב-ארם צובא ערכנו שני לילות סדר. מייד אחרי חג פורים, הנשים מתחילות לנקות את הבית...

    אֶרַאס בְּעַגְ’ווֶה

    אֶרַאס בְּעַגְ'ווֶה - עוגיות עם תמרים ואגוזים