קיבה נבלסייה לפסח
(kebeh nabilsiye)
קיבה מקמח מצה ממולאות בשר
המצרכים
3 כוסות קמח מצה
2 כפות שמן
מלח
3 כוסות מים
למלית:
½ ק”ג בשר טחון
2 בצלים קצוצים
מלח
פלפל אנגלי טחון
פלפל שחור
½1 כוסות מים
¼ כוס שמן
אופן ההכנה:
המלית:
1. מערבבים בשר, בצל, מלח ותבלינים ומטגנים במעט שמן במחבת.
2.מוסיפים ½1 כוסות מים, ומבשלים על אש קטנה עד שהמים נספגים.
——————-
הבצק:
1. מניחים בקערה קמח מצה, שמן ומלח ומערבבים היטב. מוסיפים מים ולשים לבצק.
2. צרים מהבצק 30 כדורים.
3. בעזרת אצבע משומנת יוצרים גומה במרכז כל כדור, ממלאים במלית וסוגרים.
4. מטגנים בשמן רותח עד להזהבה.