More
    דף הביתהבישול החלביקִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה

    קִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה

    קִיבֶּה פִיל סֵנִיֶה

    בשר טחון ובורגול (פשטידה)

    המצרכים למילוי הנקרא ע”י יהודי חלב “תֵדְבִילֶה”

    ½ ק”ג בשר טחון

    ½ ק”ג בורגול טחון דק

    1 בצל קצוץ

    מלח

    בהרט טחון

    כמון

    פלפל שחור

    שמן לטיגון

    50 גרם צנוברים

    הוראות הכנת ה”תֵדְבִילֶה” (המילוי של הפשטידה)

    מטגנים את הבצל קצוץ עד שמתרכך ומוסיפים את הצנוברים.

    לאחר דקה מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן על להבה גבוהה תוך ערבוב מתמיד במזלג עד שהנוזלים נספגים וכשהבשר מחליף את צבעו לחום.

    מוסיפים את הצנוברים הבהרט טחון והמלח ומניחים את המילוי להתקרר חצי שעה.

    הוראות הכנת הבצק כמעטפת למילוי

    מניחים בקערה בורגול, מלח, כמון ו 2- כפות שמן, מערבבים, ויוצרים בצק.

    4מחלקים את הבצק לשני חלקים. מניחים בתבנית משומנת מחצית מהבצק ומהדקים היטב. מניחים על הבצק את התדבילה (היינו מילוי בשר המבושל), ואחר כך מניחים את שכבת הבצק השנייה. אופים בתנור ולאחר מכן חותכים לריבועים ועל כל ריבוע מניחים חתיכה קטנה של מרגרינה או שמן. אופים עד להזהבה.

    מגישים חם או בטמפרטורת החדר בלויית פלחי לימון.

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    חוברת פורים, ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר

    לַיְּהוּדִ֕ים הָֽיְתָ֥ה אוֹרָ֖ה וְשִׂמְחָ֑ה וְשָׂשֹׂ֖ן וִיקָֽר: (מגילת אסתר ח׳ ט״ז) המרכז העולמי למורשת יהדות אר"ץ (חלבּ) ...

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית?

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית? מאת מנחם ידיד ז"ל לחץ להורדת המסמך בPDF במקור, מגילת אסתר נכתבה ונאמרה בלשון הקודש, אך יהדות ארם צובא וחכמיה...