לוגו רחב
More

    מעמול

    מַעְמוּל

    עוגיות עם אגוזים ושקדים

     

    המצרכים:

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    1 כף סולת (סימֶד)

    1 חפיסת מרגרינה או חמאה

    למלית:

    ½ ק"ג אגוזים או שקדים או פיסטוק חלבי קלופים וקצוצים גס

    3 כפות אבקת סוכר

    ½ כפית קינמון

    ½ כפית מי פרחים ("מאזאהר") או תמצית וניל

    הוראות הכנה:

    1.המלית: מערבבים בקערה את האגוזים או השקדים או הפיסטוק החלבי ומוסיפים סוכר, קינמון וכן את מי הפרחים או הוניל ומערבבים.

    2.הבצק: מניחים בקערה קמח, סולת ומלח ומערבבים. מוסיפים מרגרינה ושמן, ומערבבים שוב היטב. מוסיפים בערך ½ כוס מים פושרים ולשים לבצק קשה וחלק.

    חשוב שהבצק לא יהיה רך מדי, ולכן מוסיפים את המים בהדרגה. ולאחר מכן מכסים את החומר.

    3.צרים מהבצק כדורים בגודל אגוז, יוצרים בכל כדור גומה עמוקה באמצעות האצבע עם שוליים דקים ככל האפשר. ממלאים את הגומה במלית וסוגרים את הכדורים בצורה מאורכת או מעוגלת. צובטים כל כדור בצק ממולא במצבטיים משוננות מיוחדות לדוגמה נאה שאותם נהגו למצוא בחנויות לכלי בית ושעדיין ניתן למצוא אותם בארץ בשווקים של נצרת, עכו ומזרח ירושלים.
    מניחים בתבנית
    משומנת בתנור ואופים עד שהם מזהיבים קלות.

    לפני שמגישים מפזרים מעל אבקת סוכר.

    נושאים קשורים

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה

    קִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה מתוך הספר של טובה וקובי גינדי ומשפחתם ״משולחנו של אסתר המלכה״ (אסתר גינדי ז״ל 1921-2009) הָקִיבֶּה נַאבוּלְסִיֶה החלבי נהנה, ובצדק, מהילה של פסגת מעדני...

    לחם בעג'ין

    לַחְם בְעָגִ'ין - בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא "עוּאא"

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    בבתים של משפחות חלבים נוהגים להגיש את המנה הזו במיוחד בארוחת ערב ראש השנה.

    יברא-עלי גפן ממולאים

    עלי גפן ממולאים/להרדת המתכון/המצרכים:¼ ק"ג עלי גפן צעירים...

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה1

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    מטעמי יהודי חלבּ לשבועת

    מעדני המטבח החלבי היו נוכחים בשפע: קיִבֶּה פִיל סֵנִיֶה, מַחְשִי בַסָל, לַחְם בְעָגִ'ין, ... כמובן, כפי ש ”חִילוּוֵיָאת“ (מתוקים) היו חלק בלתי נפרד בכל חג

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצים מלח פלפל אנגלי (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)