More

    לחם בעג’ין

    לַחְם בְעָגִ’ין

    בצק עם בשר טחון מועשר ברוטב הנקרא “עוּאא”(תרכיז תמרינד)

    להרדת המתכון

    המצרכים:

    לבצק:

    4 כוסות קמח

    מלח

    ¼ 2 כפיות שמרים יבשים

    מים

    2 כפות שמן

    למלית:

    1 ק”ג בשר טחון

    3-4 בצלים קצוצים וסחוטים

    200 גרם רסק עגבניות

    מלח

    מיץ של 2 לימונים

    פלפל אנגלי טחון (בהרט)

    2 כוסות עוא (תרכיז תמרינד)

    שמן

    צנוברים לקישוט

    הוראות הכנה

    1.המלית: מערבבים בקערה את הבצל, הבשר טחון, מיץ הלימון, ה”עוּאא”, רסק

    עגבניות, מלח והבהרט, ומערבבים היטב.

    2.הבצק: מניחים בקערה קמח, שמרים שעורבבו ב- ¼ כוס מים חמים, שמן ומלח.

    מערבבים ולשים לבצק. מכסים ומניחים כשעה במקום חמים.

    3.צרים מהבצק כדורים בגודל אגוז, ומסדרים על משטח מקומח. מרדדים את הכדורים

    לעלים דקים.

    4.משמנים מעט תבנית אפייהו מניחים בתוכה את העלים. בתוך כל עלה מניחים 2 כפות מהמלית .

    1. אופים עד להזהבה. כאשר הבצק מקבל צבע זהוב בהיר בקצוות מוציאים מהתנור

    ומניחים בסיר סגור כדי לשמור על החום. מקשטים בצנוברים.

    נושאים קשורים

    ממונייה – מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    מתוך החוברת דרכי אר”ץ מס’8 שנת  1995 ממונייה - מן המטבח החלבי מאת עליזה קצין

    לובְיֶה יבשה עם בשר-מתכון לראש השנה

    לוּבְיֶה יבשה עם בשר להורדת המתכון מתכון זה נאסף על ידי אליסיה ספדייה תבלח"ט שלמדה מחמתה מירים דבח-ספדייה ז"ל את סודות המטבח החלבי בבתי החלבים, מגישים את המנה הזו...

    אגדה ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית

    ״בַא־מאֶה״ ארוחה מלכותית אגדה מפיה של לילה, אחותו של מיסיו פרג׳ ששון, שמעתי אגדה מענינת על מקור השם במיה שניתן לאותו ירק טעים שיהודי חלב נהגו...

    קבאב בְגַרַז

      קבאב בְגַרַז (קבאב עם דובדבנים) המצרכים: חצי קילו דובדבנים יבשים, או קילו דובדבנים טריים שחורים חצי קילו בשר אדום טחון דק אגוזים קצוצי מלח פלפל שחור (בהאראת) קינמון סוכר אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים...

    קיבה חאמדה

      קיבה חאמדה — כופתאות בשר ממולאות בתון מרק חמוץ אדל שמי (זעפרני) מצרכים לכופתאות: רבע קילו אורז טחון חצי קילו בשר טחון כרפס קצוץ אגוזים קצוצים מלח פלפל שחור בהאראת קינמון מצרכים למרק החמוץ (חאמוד) קוביות...

    רשתה קלסונס

    רשתה קלסונס לארוחת חג השבועות | בצק עם גבינה ופסטה (רשתה קלסונס)

    מיץ שקדים ממותק – שראב אל־לוז –

    מיץ שקדים ממותק (שראב אל־לוז) החומרים הדרושים: 1 קילוגרם שקדים 2 קילוגרם סוכר תמצית מי פרחים (2-1 כפות) (מא־זהר) אופן ההכנה: רוחצים את השקדים. שמים אותם בסיר ויוצקים לתוכו מים,...

    חוברת פורים, ליהודים היתה אורה ושמחה וששון ויקר

    לַיְּהוּדִ֕ים הָֽיְתָ֥ה אוֹרָ֖ה וְשִׂמְחָ֑ה וְשָׂשֹׂ֖ן וִיקָֽר: (מגילת אסתר ח׳ ט״ז) המרכז העולמי למורשת יהדות אר"ץ (חלבּ) ...

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית?

    למה? בחלב, מגילת אסתר תורגמה לערבית יהודית? מאת מנחם ידיד ז"ל לחץ להורדת המסמך בPDF במקור, מגילת אסתר נכתבה ונאמרה בלשון הקודש, אך יהדות ארם צובא וחכמיה...